Zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţul Vâlcea nu au autorizaţie de funcţionare pentru anul şcolar 2014-2015

0
0
Multe şcoli din judeţ au grupul sanitar în curte. Foto arhivă Adevărul
Multe şcoli din judeţ au grupul sanitar în curte. Foto arhivă Adevărul

Un număr de 122 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Vâlcea nu au autorizaţie de funcţionare pentru anul şcolar 2014-2015. Direcţia de Sănătate Publică nu poate elibera autorizaţii unităţilor de învăţământ care nu au o sursă proprie de apă. De asemenea, nu se vor da avize şcolilor cu instalaţii sanitare defecte sau care au fose nevidanjate.

Cu aproape trei săptămâni înainte de începerea şcolii, 122 de unităţi şcolare din judeţul Vâlcea nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare. Dintre acestea, 102 sunt şcoli şi grădiniţe din mediul rural.  Motivele neautorizării sunt diverse, şcolile fie nu sunt racordate la o reţea de alimentare cu apă, fie directorii unităţilor nu au solicitat avizele de funcţionare. Cele mai multe dintre şcoli şi grădiniţe nu vor primi autorizaţie pentru că nu au apă curentă.

„În acest moment avem 46 de unităţi care nu au solicitat autorizaţie de funcţionare, 57 de unităţi care nu pot fi autorizate pentru că nu au o sursă proprie de apă, iar alte 17 au  mobilierul şcolar vechi, degradat, instalaţia sanitară defectă sau grupul sanitar nevidanjat. Sperăm ca până la data de 15 septembrie, o parte din şcoli să-şi rezolve problemele şi să îndeplinească condiţiile pentru autorizare”, declară Mihaela Brănescu, director DSP Vâlcea.  

În plus, multe unităţi de învăţământ nu au probleme doar în privinţa respectării normelor sanitare. Un număr de 67 din cele 146 de unităţi prevăzute cu centrale termice nu au obţinut până în prezent autorizaţia ISCIR. 

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite