VIDEO Uimitoarele picturi în ulei tridimensionale care se schimbă în funcţie de unghiul din care sunt privite

0
0
Uimitoarele picturi ale artistului spaniol Sergio Cadenas care se schimbă în funcţie de unghiul din care le priveşti Foto YouTube
Uimitoarele picturi ale artistului spaniol Sergio Cadenas care se schimbă în funcţie de unghiul din care le priveşti Foto YouTube

Artistul Sergi Cadenas realizează picturi în ulei tridimensionale, care variază în funcţie de perspectiva spectatorului, introducând o viziune cinetică, perturbator sugestivă viziunii noastre despre realitate.

GALERIE FOTO

   Născut la Girona în 1972, într-o familie al cărei nume se asociază de generaţii cu fierăria artizanală, Cadenas este un artist vocaţional a cărui creativitate se călăuzeşte după propriile premise, după cum aflăm de pe site-ul WOoArts

Prin experimentare, susţine aceeaşi sursă, şi-a găsit propriul limbaj ca artist plastic.Lucrarea sa se concentrează pe o imagine tridimensională în ulei, care este transformată odată cu schimbarea perspectivei observatorului, adăugând o dimensiune cinetică şi o sugestie tulburătoare despre viziunea noastră asupra realităţii.

Altfel spus, într-o singură pictură există două portrete, totul se schimbă în funcţie de unghiul din care priveşti imaginea. Se crează astfel o dualitate, redată excelent în tabloul care-i reprezintă şi pe Marilyn Monroe, dar şi pe Albert Einstein, frumuseţe vs inteligenţă. În alte tablouri, spre exemplu, dintr-un unghi vezi un copil, iar din altul un bătrân, sau dintr-un unghi priveşti spatele gol al unei femei, iar din alt unghi o vezi cât este de frumoasă din faţă, dintr-un unghi poţi vedea un animal, iar din alt unghi un copil şi tot aşa. 

Pe YouTube există mai multe scurte clipuri cu uimitoarele opere de artă ale spaniolului Sergio Cadenas.

Cum a ajuns Cadenas să picteze în acest fel, având în spate o altă cultură artistică? Când avea 15 ani, a început să lucreze în atelierul tatălui său, şi doar cinci ani mai târziu se afla la conducerea acestuia.

Dezvoltarea artistică a lui Cadenas a fost întotdeauna legată de lumea artizanului. A studiat designul şi fierăria artistică în Gremi de Serrallers din Barcelona şi, deşi este un pictor priceput, nu a studiat niciodată desenul, fiind în întregime un autodidact.

Actualmente, el răspunde de Casa de Artă în fier Cadaneas, afacerea familiei, o companie binecunoscută din Girona, care are în jur de aproape trei secole de existenţă. De când predecesorii săi s-au mutat acolo, în prima jumătate a secolului al XIX-lea, turnătoria a fost o parte esenţială a istoriei culturale şi arhitecturale a oraşului. 

Bunicul lui Sergi, Nonito, a lucrat cu arhitectul Rafel Masó, iar lucrările sale din fier forjat pot fi admirate în multe dintre construcţiile lui Masó.

Sergio a continuat meseria de familie, iar acum este un artizan recunoscut, specializat în tehnici de forjare. De asemenea, lucrează şi colaborează cu diferiţi arhitecţi din Girona. Pentru tradiţia familiei, el se dedică forjei artistice, lucrare care se îmbină cu marea sa pasiune, cea de pictor artist.

Dorinţa de a experimenta şi de a descoperi noi moduri de a crea, l-au determinat să picteze lucrări tridimensionale în ulei, a căror imagine se schimbă în funcţie de unghiul din care le priveşti.

În prezent, se concentrează pe portrete de dimensiuni mari realizate cu o tehnică dificilă de execuţie şi cu o mare precizie, care s-a născut în urmă cu un secol, graţie lui Louis Cheron. Rezultatele sunt pe cât de strălucitoare, pe atât de spectaculoase, încât nu lasă pe nimeni indiferent.

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite