VIDEO S-a filmat în timp ce circula cu o viteză infernală pe un bulevard intens circulat şi s-a lăudat apoi pe vlogul personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
180 km/h pe un bulevard din Râmnicu Vâlcea, după „liniuţe” lângă un mall vâlcean, în plină zi; Foto: Adevărul
180 km/h pe un bulevard din Râmnicu Vâlcea, după „liniuţe” lângă un mall vâlcean, în plină zi; Foto: Adevărul

Mai mulţi tineri pasionaţi de maşini, tehnologie şi viteză s-au filmat gonind pe un bulevard din municipiul Râmnicu Vâlcea cu o viteză incredibilă.

Filmarea postată pe YouTube la finele săptămânii trecute, în data de 23 februarie, a devenit rapid virală, strângând zeci de mii de vizualizări. Vineri dimineaţa, 28 februarie, a fost ştearsă de pe cont, nu şi din online.

Realizatorul clipului se numeşte Bogdan, este un tânăr vlogger din Râmnicu Vâlcea, posesor al unui BMW seria 6, care obişnuieşte să realizeze dese filmări în care compară performanţele bolidului său cu ale altor maşini. 

Ultima postare are un titlu sugestiv care explică exact ce urmează să se întâmple: „BMW Seria 6 V8 vs. 640i (LINIUŢE + DRIFTURI)!”.

În primele minute sunt surprinse cadre cu drona în zona mall-ului nou din Râmnicu Vâlcea, care imortalizează câteva „liniuţe”, în plină zi, pe o porţiune de aproximativ 200 - 300 de metri, pe o stradă circulată, într-o zonă tranzitată.  

Mai apoi, întrecerea se mută pe un bulevard din sudul oraşului, pentru „a mai trage nişte cadre cu puţină acţiune. Bulevardul Dem Rădulescu face legătura între cel mai mare cartier al Râmnicului - Ostroveni şi centura de sud, cu trafic intens, unde, în trecut, se organizau deoseori curse, deşi strada este supravegheată video de Poliţia Locală. 

Pe ultima porţiune de bulevard, într-o zonă cu pădure, fără case, protagonistul reuşeşte să atingă 181 km/h. Prietenii din celălalt BMW gonesc şi ei cu o viteză asemănătoare (a se vedea min 9.07 din filmare). 

Apoi, parchează pe o străduţă de pe platforma industrială sudică a oraşului pentru a compara specificaţiile tehnice din taloanele maşinilor şi a arăta ce ascunde fiecare bolid sub capotă şi nu numai.

Filmarea se termină cu mai multe drifturi realizate în parcarea unei societăţi comerciale, surprinse tot cu ajutorul dronei.

Ce face Poliţia în legătură cu: „Vom face şi o liniuţă...”

Pe reţelele de socializare, mai multe persoane ne-au atras atenţia că nu ar exista legislaţie rutieră care să sancţioneze astfel de abateri, motiv pentru care tineri precum vloggerul vâlcean continuă să se hazardeze pe străzile intens circulate şi să pună în pericol viaţa lor şi pe cele ale celorlalţi participanţi la trafic. Mai exact, legislaţia prevede că doar faptele surprinse cu aparate omologate pot fi pedepsite ca atare, ori, în cazul de faţă, sau al camerelor de bord nu se poate vorbi despre aşa ceva.

Referitor la camerele de de bord, un astfel de echipament a surprins tot în Râmnicu Vâlcea, de curând, momentul în care un tânăr a fost la un pas să fie spulberat de pe trecerea de pietoni de şoferul unui Audi care a depăşit pe linie continuă şi pe trecere de pietoni.   

Din acest motiv, Poliţia transmite, după fiecare astfel de semnalări în mass-media, că face cercetări, iar apoi nu se mai vorbeşte nimic despre urmări. 

Şi totuşi, în trecut au mai existat încălcări ale legislaţiei rutiere, precum şicanările în trafic, în urma cărora vinovaţii s-au ales cu amenzi şi chiar cu suspendarea dreptului de a conduce. 

Cu atât mai mult în cazurile precum cel prezentat mai sus, în care protagonistul îşi asumă inconştient ceea ce face,: „Salut, eu sunt Bogdan şi astăzi am revenit cu un nou clip. După cum v-am spus acum ceva vreme vom face un clip cu Seria 6. Mergem să ne întâlnim cu Tibi, vom face şi o liniuţă, bineînţeles...” şi „Îi dăm puţin (talpă - n.r.), mă?, „Hai”.

..

De la începutul lunii februarie a intrat în vigoare o hotărâre de Consiliu Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea care prevede amenzi de până la 2.500 de lei pentru turarea motoarelor şi drifturi pe străzi sau în parcările publice, dar şi parcarea pe mai multe locuri, alături de alte reglementări.

Aşteptăm şi în acest caz o reacţie din partea Poliţiei Rutiere Vâlcea. 

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri