VIDEO Premierul Victor Ponta, vizită de-o oră la combinatul Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Victor Ponta a fost prezent astăzi, pentru o oră, la combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea. Este prima vizită pe care Victor Ponta o face la Oltchim, în calitate de prim-ministru.

Premierul s-a întâlnit cu ministrul Economiei, Constantin Niţă, conducerea societăţii şi liderii sindicali din Oltchim. La finalul vizitei, şeful guvernului a ţinut să precizeze că se caută soluţii pentru salvarea combinatului. 

“Am fost cu domnul Niţă, căutăm în continuare soluţii pentru ca, în primul rand, oamenii din combinat să-şi ia salariile la zi, să avem un viitor pentru combinat şi să reuşim să mai plătim din lucrurile din trecut”, a declarat Victor Ponta, la ieşirea din pavilionul administrativ. 

Premierul s-a grăbit să părăsească incinta combinatului, iar foştii angajaţi ai societăţii care vroiau să-l întrebe când îşi vor primi salariile compensatorii nu au fost lăsaţi să se apropie prea mult. 

“N-am fost lăsat să ajung la premier, vroiam să îl întreb când ne dă salariile. Nu ştiu ce să mai fac, nu mai am cu ce să trăiesc, mă duc să mă spânzur în faţa Prefecturii. Şi eu, şi soţia mea am fost disponibilizaţi anul trecut”, susţine un fost angajat al combinatului din Râmnicu Vâlcea.

Conducerea societăţii spune că premierul Victor Ponta a promis că se va implica în găsirea fondurilor necesare pentru ca Oltchim să-şi continue activitatea şi să crească capacitatea de producţie. 

“Au promis că se implică în problema privind finanţarea Oltchimului. Se va merge pas cu pas, cu 5 sau 6 milioane de euro, astfel încât să mai pornim o linie de producţie şi să avem profit, profit ce se va distribui pentru plata restanţelor salariale şi investiţii. Se vor depune toate eforturile pentru a se face rost de bani, în sensul acesta a fost discuţia. De unde, vor găsi dânşii soluţii. În acest moment, Oltchim funcţionează la 27 % din capacitate şi, prin pornirea secţiei OXO, se va ajunge la o capacitate de 30 %. De mâine va începe producţia şi în această instalaţie”, spune Mihai Tălpăşan, diretor adjunct pe probleme tehnice în cadrul Oltchim. 

Combinatul din Râmnicu Vâlcea va fi scos la privatizare, din nou, în luna decembrie a acestui an. Printre cei interesaţi să cumpere Oltchim se numără investitori din China, Polonia şi România. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite