VIDEO Bătaie între medici la Spitalul Judeţean Râmnicu Vâlcea. Un chirurg, cercetat după ce a atacat cu un bisturiu un alt medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chirurgul Constantin Ploscaru a fost condus la audieri. Foto Timpul de Valcea
Chirurgul Constantin Ploscaru a fost condus la audieri. Foto Timpul de Valcea

Un chirurg de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Râmnicu Vâlcea este cercetat de poliţişti şi procurori după ce a atacat cu un bisturiu, în sala de operaţie, un alt medic chirurg, care a avut ulterior nevoie de o intervenţie chirurgicală.

UPDATE:

Chirurgul Constantin Ploscaru este cercetat pentru tentativă de omor si a fost reţinut preventiv pentru 24 de ore. Medicul a fost transferat sâmbătă seara, în jurul orei 23.00, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Vâlcea. 

UPDATE: Conflictul spontan a izbucnit chiar în holul blocului operator al Spitalului Jdeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, în jurul orei 11.30. Deranjat în timp ce opera un bărbat de chist sebaceu, chirurgul Costantin Ploscaru  l-a atacat cu un bisturiu pe medicul Emil Bărbulescu, cel care a revendicat sala de operaţii.

Surse din cadrul spitalului susţin că medicul Emil Bărbulescu a intrat în blocul operator, peste Constantin Ploscaru, cerându-i socoteală. Conflictul a degenerat rapid şi, după ce şi-au spus vorbe grele, medicul Constantin Ploscaru l-a atacat cu bisturiul pe  chirurgul Emil Bărbulescu. 

Ploscaru, perchezitionat in curtea spitalului

În urma altercaţiei, chirurgul Emil Bărbulescu, diagnosticat cu plaga înjunghiată cervicală, a cerut să fie internat in spital. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a  transmis că medicul Bărbulescu nu a suferit leziuni grave şi că nu doreşte să comenteze despre incident, dar că intentioneaza sa-l dea în judecată pe doctorul Ploscaru.

Chirurgul Constantin Ploscaru are propria variantă despre bataia cu chirurgul Barbulescu. Imediat după altercaţie, medicul a sunat la o televiziune locală, pentru a anunţa că a fost bătut crunt de Emil Bărbulescu şi a ieşit în curtea unităţii medicale pentru a da o declaraţie. 

Fiind de gardă, în jurul orei 11.30, am fost atacat de doctorul Bărbulescu Emil, trimis de cineva, dar nu ştiu în ce scop. A venit spre mine si mi-a dat câteva picioare în burtă. Eu, atunci, m-am apărat şi din greşeală l-am rănit puţin la gât.  Lucrul ăsta nu s-a întâmplat niciodată în spital, să fiu atacat în timp ce operez. A venit să vadă (n.r.-doctorul Emil Bărbulescu) dacă se confirmă diagnosticul preoperator cu cel din blocul operator”, a declarat Constantin Ploscaru pentru Info Puls.  

La scurt timp după aceasta declaraţie, şi-au făcut apariţia şi poliţiştii, care l-au percheziţionat pe Constantin Ploscaru în plină stradă.  Medicul a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea până aproape de miezul nopţii. . 

Ploscaru, litigiu de muncă cu spitalul

Surse din cadrul SJU Vâlcea susţin că medicul Constatin Ploscaru este o fire conflictuală şi că, în ultimii ani, a avut probleme cu mai multe cadre medicale, cu şeful Secţiei de Chirurgie, medicul primar Ovidiu Ignat, dar şi cu doi dintre  managerii unităţii medicale (n.r-Georgeta Sălişte şi Dan Ponoran), împotriva cărora a depus mai multe reclamaţii. Cele mai multe dintre sesizările inregistrate de chirurg sunt pline de invective la adresa colegilor şi a conducerii spitalului, jigniri şi expresii vulgare ce cu greu pot fi reproduse.  Dincolo de disputele pentru sala de operaţie sau alte aspecte relevante sau nu pentru buna desfăşurare a activitatii în spital, Constantin Ploscaru este deranjat şi de faptul că la ultima evaluare nu a mai fost notat cu calificativul „Foarte bine”. Din aceast motiv, chirurgul Constantin Ploscaru a dat în judecată spitalul, în luna septembrie a anului trecut, şi a cerut anularea calificativului.

În urma conflictului spontan dintre cei doi medici, managerul Dan Ponoran a anunţat demararea unei anchete interne în cadrul spitalului. De asemenea, poliţia a deschis dosar penal în acest caz, urmând ca reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea să decidă dacă se impune luarea unei măsuri preventive faţă de chirurgul Constantin Ploscaru. Propunerile de reţinere şi arestare vor avea la bază raportul medicilor legişti, cei care vor stabili dacă Ploscaru i-a pus sau nu în pericol viaţa lui Emil Bărbulescu.  

STIRE INITIALA

Medicul Constantin Ploscaru, chirurg la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, este cercetat penal după ce, sâmbătă, a atacat cu un bisturiu un alt chirurg în incinta unităţii sanitare, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Conform surselor citate, între cei doi medici a izbucnit un conflict ca urmare a unor neînţelegeri mai vechi, iar chirurgul Constantin Ploscaru şi-a atacat colegul chiar în sala de operaţie. Bisturiul cu care chirurgul Constantin Ploscaru l-a atacat pe colegul său a trecut pe lângă artera carotidă, rănindu-l pe acesta.

Medicul atacat, Emil Bărbulescu, a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar până la ora transmiterii acestei ştiri nu a depus plângere la Poliţie, însă, cu toate acestea, în urma incidentului, chirurgul Constantin Ploscaru a fost dus la audieri la sediul Poliţiei Vâlcea.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite