Vânzarea Oltchim va fi amânată pentru sfârşitul lunii martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cererea investitorilor, termenul final de depunere a ofertelor pentru Oltchim va fi devansat pentru 28 martie. Din acest motiv, companiile din China sunt dispuse să ofere un capital de lucru de 20 de milioane de euro astfel încât combinatul vâlcean să funcţioneze până la vânzare.

Devansarea cu două luni a termenului de depunere a ofertelor angajante va fi supusă aprobării în şedinţa Adunării Generale a Creditorilor, de săptămâna viitoare. 

„Termenul de depunere a ofertelor angajante se va modifica în sensul că va fi prelungit până pe 28 martie, la cererea investitorilor.Adunarea Generală a Creditorilor va supune aprobării modificarea acestui termen. Este o discuţie ca firmele chineze să acorde un capital de lucru de 20 milioane euro în condiţiile în care se amână acest termen. Au făcut o cerere scrisă şi se vor purta discuţii în acest sens”, declară Corneliu Cernev, lider Sindicatul Victoria Oltchim.

Caietul de sarcini a fost cumpărat până în prezent de ruşii de la Oil Gas Trade, omul de afaceri Ştefan Vuza, prin Chimcomplex Borzeşti, şi consorţiul chinez Baota Petrochemical Group- Junlun Petroleum. 

Ultimul investitor care şi-a manifestat intenţia de a cumpăra combinatul, respectiv concernul maghiar MOL, a vizitat deja platforma chimică din Râmnicu Vâlcea.

„Pot să vă spun că nu s-a terminat auditul pe care l-au comandat investitorii. Reprezentanţii Mol din Ungaria au venit să vadă combinatul şi, în aceste zile, se trimit documentele tehnice cerute de aceştia”, precizează Corneliu Cernev.

De remarcat, polonezii de la PCC nu vor depune o ofertă angajantă pentru Oltchim. Reprezentantul societăţii, Wojciech Zaremba, a anunţat că acţionarul minoritar de la Oltchim nu mai este interesat să cumpere această societate.

Combinatul Oltchim funcţionează în acest moment la 23 % din capacitate şi înregistrează restanţe în ceea ce priveşte plata salariilor. Angajaţii vor primi lichidarea pe octombrie abia la finalul acestei luni.

Foştii angajaţi ai societăţii sunt şi ei nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit banii pentru concediile de odihnă şi ameninţă cu reluarea protestelor în aceste zile. 

Cititi si:Cinci investitori peţesc Oltchimul, dar privatizarea s-ar putea amâna

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite