UPDATE TIR plin cu bumbac, în flăcări, pe DN 7: „Şoferul a tras pe dreapta când a văzut fum” FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţa, 22 ianuarie, în trafic, pe DN 7 / E 81, la ieşire din Râmnicu Vâlcea, spre Sibiu. Un TIR a fost cuprins de flăcări.

Update, ora 11:11 După mai bine de patru ore de la izbucnirea incendiului care a transformat în scrum un TIR plin cu baloţi de bumbac, acesta a fost lichidat. Potrivit autorităţilor, focul a izbucnit din cauza componentelor de la sistemul de frână.

„Cercetările preliminare efectuate la locul incendiului arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma supraîncălzirii unor componente de la sistemul de frânare”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

GALERIE FOTO DE LA INCENDIUL PRODUS PE DN 7 UNDE UN TIR PLIN CU BUMBAC A LUAT FOC

- ŞTIREA INIŢIALĂ - 

Incendiul de proporţii s-a produs pe DN 7, lângă poligonul de la Bujoreni. 

La intervenţie au fost alocate patru echipaje ASAS - autospeciale de stingere cu apă şi spumă, cu 10  subofiţeri, din cadrul Gărzii de Intervenţie Râmnicu Vâlcea  a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. 

TIR plin cu baloţi din bumbac, în flăcări, în trafic pe DN 7 / E 81, la ieşire din Râmnicu Vâlcea spre Sibiu:

 

Şoferul TIR-ului a tras pe dreapta în momentul în care a văzut în oglinzile retrovizoare că iese fum din zona remorcii. 

„A tras pe dreapta în primul refugiu care l-a găsit. În momentul extinderii incendiului, camionul era parţial ieşit în afara căii de rulare. În mod normal şi firesc, când este parcat, acest lucru se realizează astfel încât să nu stânjenească ceilalţi participanţi la trafic”, a precizat Octavian Fulger, reprezentantul ISU Vâlcea.

Nu au fost anunţate victime, flăcările au pus stăpânire pe remorca încărcată cu baloţi de bumbac, după cum se observă şi din imagini şi filmări.  

Pentru că TIR-ul a oprit sub o linie de tensiune electrică au fost anunţaţi şi reprezentanţii CEZ - compania de distribuţie a energiei electrice - „în vederea deplasării la locul evenimentului, pentru deconectarea reţelei”.  

   

Urmează să se stabilească de la ce s-a declanşat incendiul, au mai precizat reprezentanţii ISU Vâlcea. 

   

Chiar dacă şoferul TIR-ului a tras pe dreapta „în afara părţii carosabile”, prezenţi la faţa locului, poliţiştii Serviciului Rutier Vâlcea au închis iniţial total circulaţia pe DN 7 / E 81, pentru ca „intervenţia militarilor ISU să nu fie afectată”, ulterior traficul s-a desfăşurat alternativ, iar la această oră în zonă se circulă normal. 

Zona în care s-a produs incendiu este una de case înşirate de-o parte şi de alta a drumului naţional.

Vă mai recomandăm şi:

Autobuzele unice în România unde blatiştii şi hoţii sunt depistaţi imediat FOTO VIDEO

Amenzi de 25 milioane de euro pentru Holzindustrie Schweighofer, Kronospan şi Egger. Reacţia Egger

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite