Un urs e pe cale să le strice autorităţilor din Vâlcea vacanţa de 1 Mai. Animalul se plimbă în voie pe uliţele din  comunele Roşiile şi  Fârtăţeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ursul înfometat a parcurs aproximativ 60 de kilometri din habitatul său până în sudul judeţului, în comuna Roşiile. După ce s-a plimbat pe uliţe, animalul a intrat în gospodăria unui localnic şi a omorât un porc. Noaptea trecută, ursul a băgat spaima şi într-un cioban din comuna vecină.

De mai bine de 24 de ore animalul se plimbă pe dealurile şi drumurile din comunele Roşiile şi Fârtăţeşti. Printre cei care au dat nas în nas cu Moş Martin se numără viceprimarul şi mai mulţi săteni din Roşiile, dar şi un cioban de la o stână din comuna vecină. 

„Se plimbă pe drumurile săteşti, trece dintr-o comună în alta. Problema e că se plimbă printre case, e periculos. Ravagii a făcut până acum doar în gospodăria  unei familii din satul Pleşeşti, ieri dimineaţa a omorât un porc şi i-a mâncat capul, iar noaptea trecută a distrus stupii unui om din Fârtăţeşti. Cei de la DSV au stabilit că ursul nu e bolnav, iar legea nu ne permite să-l omorâm”, precizează Ştefan Marinescu, primarul comunei Roşiile. 

De când ursul şi-a făcut simţită prezenta  în mijlocul localnicilor din Roşiile şi Fârtăţeşti, autorităţile din Vâlcea, de la prefect până la primari, au intrat în alertă. Animalul a fost văzut ultima oară în Fârtăţeşti, în punctul numit Căţeni, iar vânătorii care-l supraveghează vor încerca să-l gonească în pădurile din Horezu, locul de unde a plecat. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite