Trimis în judecată pentru că și-a ucis nepoata de 2 ani: „A aruncat-o în ușa frigiderului și pe ciment”

0
Publicat:

Ies la iveală noi detalii cutremurătoare odată cu trimiterea în judecată a bărbatului din Vâlcea care în septembrie și-a omorât nepoata de numai 2 ani, pe motiv că aceasta nu se oprea din plâns.

Un vâlcean și-a omorât nepoata de 2 ani pe care o avea în grijă pentru că nu se oprea din plâns
Casa în care s-a petrecut crima din Câineni - Vâlcea Foto captură video

Crima a îngrozit întreaga comunitate din Câineni, Vâlcea, stupefiată să afle că un localnic a ucis cu bestialitate unul dintre cei patru copii de care avea grijă.

Cazul bărbatului de 25 de ani, care între timp a stat în spatele gratiilor, fiind arestat preventiv, a ajuns acum în atenția magistraților din cadrul Tribunalului Vâlcea.

Fapta s-a petrecut în urmă cu aproximativ o lună, într-o noapte de septembrie. Exasperat de plânsul micuței de doar 2 ani și 11 luni, acesta a luat copila în brațe, a scuturat-o și a trântit-o cu putere mai întâi de ușa frigiderului, iar apoi de podeaua de ciment. Impactul a fost atât de violent încât capul și organele micuței au suferit leziuni extrem de grave, motiv pentru care a și murit în ziua următoare, la spital.

Minora îi fusese încredințată chiar de către părinții acesteia, care plecaseră la muncă în Germania, din dorința de a le oferi o viață mai bună micuței și frățiorului său, de numai nouă luni, prezent la tragedie - fiind în aceeași încăpere în care s-a produs crima. 

Criminalul din Câineni, care la rândul său are doi copii minori, a fost arestat după patru zile de la producerea tragediei. Între timp s-a încheiat și ancheta, iar procurorii l-au trimis în judecată pentru omor asupra unui membru de familie. 

Sediul Tribunalului Județean Vâlcea
Tribunalul Vâlcea locul unde se va judeca dosarul unchiului ucigaș din Câineni Foto Daciana Stoica

Amănunte cutremurătoare

Detaliile macabre reies din rechizitoriul întocmit de procurori: „În noaptea de 10 / 11 septembrie, în jurul orei 00:42, în timp ce se afla în locuința sa din Câineni - Vâlcea, iritat de faptul că victima minoră în vârstă de 2 ani și 11 luni (nepoata sa de soră, care îi fusese încredințată de părinții acesteia spre creștere și educare în lipsa acestora) plângea, a exercitat cu intensitate acte de violență asupra copilei, respectiv a aruncat-o și a proiectat-o cu putere de ușa combinei frigorifice aflată în hol și, mai apoi, pe podeaua din ciment a încăperii”.

Anchetatorii au mai menționat și că în urma impactului extrem cu obiectele dure, micuța a suferit o serie de leziuni extrem de grave: „Politraumatism cu traumatism cranio cerebral (cu hemoragie meningo-cerebrală) și traumatism abdominal (cu ruptură hepatică, contuzie renală dreapta și hemoperineu consecutiv) leziuni ce au condus la decesul victimei la data de 12 septembrie, în Spitalul de Pediatrie din Sibiu”.

Tatăl a doi copii și-a pierdut cumpătul, nepoții erau în grija sa de numai o lună

Când a văzut că micuța nu mai mișcă, bărbatul a chemat ambulanța.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sibiu, Ioana Octavia Mătăcuță, micuța a fost internată de urgență în Secția Terapie Intensivă Chirurgicală. În ciuda operațiilor la care a fost supusă, viața acesteia, din păcate, nu a mai putut fi salvată. 

Un vâlcean și-a omorât nepoata pentru că nu se mai oprea din plâns
Casa din Câineni, Vâlcea, în care o copilă de 2 ani a fost ucisă de unchi Foto captură video

La audieri, unchiul ucigaș avea să recunoască faptul că și-a pierdut cumpătul, și-a ucis nepoata dar intenția sa a fost de fapt doar de a o determina să nu mai plângă.

Gestul său i-a luat prin surprindere și pe cunoscuți care-l știau ca fiind un om liniștit. Nepoții îi avea în îngrijire de mai puțin de o lună când s-a produs tragedia. După comiterea crimei, părinții s-au întors acasă, ca să-și îngroape fiica. 

Procurorii din cadrul Tribunalului Vâlcea au decis ca inculpatul să fie trimis în judecată în stare de arest preventiv.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite