Tabără medievală, concerte, expoziţii în aer liber şi foc de artificii de "Zilele Râmnicului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Medieval atrage mii de turişti. FOTOAdevărul

Manifestările dedicate sărbătoririi a 625 de ani de la prima atestare documentară a Râmnicului debuteaza vineri, 17 mai. Timp de patru zile, râmnicenii vor avea parte de numeroase activităţi cultural-artistice, distractive şi de agrement. Aceştia sunt invitaţi la teatru în aer liber, expoziţii pictură şi artă fotografică, concerte de muzică populară şi dance şi focuri de artificii.

Majoritatea activităţilor, cu excepţia concertelor, se vor desfaşura în Scuarul “Mircea cel Bătrân”. “Târgul Meşterilor Populari Vâlceni” şi expoziţia horticolă “Floralia” se mută din acest an în Scuar şi vor putea fi vizitate de vineri până duminică.
În week-end, în parcul din centrul oraşului va fi amplasată o tabără medievală. Cavaleri şi domniţe din Evul Mediu vor reconstitui viaţa civilă de acum câteva sute de ani, cu ajutorul unei recuzite impresionante.
Duminica, începând cu ora 9, cetăţenii sunt învitaţi să alerge la „Crosul Râmnicului”. Seara, de la 19.30, aceştia pot admira o parada medievală pe traseul Arhiepiscopia Râmnicului – Scuarul ”Mircea cel Bătrân”.
Luni seară, pe scena de pe Splaiul Independeţei vor urca Smiley, Antonia, CRBL si Ana Lesko. La miezul nopţii, râmnicenii vor aveaa parte de un foc de artificii de 10 minute.

Primăria a cheltuit 30 000 lei pentru “Zilele Râmnicului”

 Manifestările dedicate împlinirii a 625 de ani de la prima atestare documentară a oraşului se vor încheia cu un foc de artificii. În acest an, Primăria Râmnicu Vâlcea a cheltuit aproximativ 30 000 lei pentru organizarea evenimentelor solemne şi culturale. Artiştii care vor concerta de vineri până luni vor fi plătiţi de un partener al primăriei, în schimbul exploatării comerciale a spaţiului de pe Splaiul Independenţei.
 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite