Se fură din codru în judeţul Vâlcea. În acest an, s-au tăiat ilegal aproape 900 de metri cub de lemn.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În acest an, Direcţia Silvică Vâlcea a aplicat amenzi în cuantum de 112 000  lei pentru tăieri ilegale. Foto arhică Adevărul
În acest an, Direcţia Silvică Vâlcea a aplicat amenzi în cuantum de 112 000  lei pentru tăieri ilegale. Foto arhică Adevărul

În primul semestru al acestui an, din pădurile din judeţul Vâlcea s-au tăiat ilegal aproape 900 metri cubi de material lemnos. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în  Băbeni, Brezoi, Horezu sau Laloşu. În foarte multe cazuri a fost vorba despre furturi de subzistenţă.

Aproape 500 metri cubi de lemn au fost taiaţi în acest an din pădurea statului iar, diferenţa, de pe proprietăţi particulare. 

Mulţi dintre cei care au tăiat ilegal au fost depistaţi în urma controalelor efectuate de către Direcţia Silvică, Jandarmerie şi Poliţie. În primele şase luni ale acestui an s-au efectuat 580 de acţiuni pentru prevenirea furtului de lemne şi s-au confiscat confiscat 200 de metri cubi de material lemnos.

„Avem în continuare probleme cu furturile din pădure deşi, e adevărat, de multe ori e vorba despre furturi de subzistenţă. În urma controalelor efectuate, am aplicat 124 de sancţiuni contravenţionale, iar valoarea totală amenzilor este de 112 000 lei”, precizează directorul Direcţiei Silvice Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu.

Cele mai mari pagube provenite din tăierea ilegală a pădurilor s-au înregistrat  în Brezoi, în zona Valea lui Stan, în Băbeni, Călămăneşti, Horezu şi Laloşu.

   

Direcţia Silvică Vâlcea administrează 121 900 de hectare de pădure, adică  46 % din suprafaţa împădurită a judeţului. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite