Scandal la Obârşia Lotrului. Mai mulţi turişti din Polonia şi Moldova s-au luat la bătaie din cauza unui snowmobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii polonezi si-au recuperat snowmobilul furat de tanarul din Moldova. Foto arhiva Adevarul
Turiştii polonezi si-au recuperat snowmobilul furat de tanarul din Moldova. Foto arhiva Adevarul

Mai mulţi turişti polonezi şi moldoveni, cazaţi la două pensiuni din Obârşia Lotrului, s-au luat la bătaie din cauza unui snowmobil. Scandalul a izbucnit după ce doi  tineri din Republica Moldova au furat snowmobilul cetăţenilor din Polonia.

Scandalul a avut loc luni noaptea, într-un local din Obârşia Lotrului situat la 40 kilometri distanţă de centrul statiunii Voineasa. Potrivit IPJ Vâlcea, conflictul între cetăţenii străini a izbucnit după ce doi tineri din Republica Moldova au folosit fără permisiune un snowmobil în valoare de 15 000 de euro, ce aparţinea cetăţenilor polonezi. După ce s-au plimbat puţin, tinerii au abandonat snowmobilul la o jumătate de kilometru distanţă de local, pe marginea DN 7A. 

Cele două grupuri de turişti s-au întâlnit la miezul nopţii în restaurant şi s-au luat la bătaie. În urma încăierării s-au înregistrat şi pagube materiale, tinerii din Moldova spărgând geamurile localului. 

„În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt de folosinţă, conducerea unui vehicul de o persoană sub influenţa băuturilor alcoolice sau alte substanţe, distrugere din culpă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovirea sau alte violenţe, urmând ca la definitivarea cercetărilor să se dispună soluţie procedurală prin Parchetul de pe lânga Judecătoria Brezoi”, precizează subinspectorul Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea. 

Unul din tinerii din Republica Moldova a fost dus la spitalul din Brezoi pentru a i se recolta probe biologice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,43 mg./l alcool pur în aerul expirat.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite