Repartizare liceu 2014 Vâlcea. Aproape toţi elevii vâlceni au fost admişi la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un singur elev din judeţ are media de admitere la liceu 10. Foto arhivă Adevărul
Un singur elev din judeţ are media de admitere la liceu 10. Foto arhivă Adevărul

Aproape toţi cei 3000 de elevi din judeţul Vâlcea, care au susţinut recent Evaluarea Naţională, au fost repartizaţi la liceu în prima etapă. Ministerul Educaţiei a publicat deja rezultatele repartizării computerizate.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Vâlcea, cu execepţia a 10 elevi, toţi ceilalţi copii au fost repartizaţi la liceu. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate astăzi pe admitere.edu.ro/2014.

Pentru anul  2014-2015, ISJ are prevăzut în planul de şcolarizare un număr de 140 de clase de a IX-a. Începând cu acest an, media de la Evaluarea Naţională a reprezentat 75% din media de admitere la liceu.

Bătălie mare s-a dat pentru un loc la C.N. „Matei Basarab”. Aici, la specializarea „Ştiinţele naturii”, ultima medie de admitere a fost 9.48. De asemenea, ultima medie de admitere la aceeaşi specializare, dar la Colegiul „Mircea cel Bătrân” a fost 9.09. În acest an, la C.N. „Alexandru Lahovari”, ultimul elev admis la specializarea Ştiinţe ale naturii a avut media 7.99.

La polul opus, la liceele cu profil tehnic, elevii au fost repartizati la liceu cu medii extrem de mici. De exemplu, la Grupul Şcolar „General Magheru” şi Liceul Tehnologic „Oltchim” ultima medie de admitere a fost 2.42, respectiv 2.47. 

În acest moment, au rămas neocupate aproximativ 300 de locuri la liceele cu profil tehnic din Râmnicu Vâlcea, Horezu, Bălceşti, Călimăneşti sau Băile Govora. Copiii nu s-au înghesuit să opteze pentru specializări precum fabricarea produselor din lemn, industrie textilă şi pielărie, mecanică, agricultură, turism şi alimentaţie publică sau electronică, automatizări. 

Vezi aici care a fost ultima medie de admitere la şcolile din judeţul Vâlcea.  

REPARTIZARE LICEU 2014 În total, 82 de elevi au media de admitere 10 la liceu. Lista completă pe EDU.RO

Evaluarea Naţională 2014, procentul mediilor peste 5 a crescut cu 0,34% după soluţionarea contestaţiilor de la 70,78% la 71,12%

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite