Râmnicu Vâlcea: Vaccinul împotriva gripei noi, refuzat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadrele medicale au fost primele vaccinate împotriva virusului gripal
Cadrele medicale au fost primele vaccinate împotriva virusului gripal

În judeţ s-au distribuit 16.480 de doze de vaccin împotriva gripei porcine, însă mulţi oameni sunt reticenţi şi nu acceptă imunizarea.

Zilele acestea a început imunizarea împotriva virusului gripal A(H1N1) a liceenilor. „A început vaccinarea în rândul elevilor de peste 16 ani, din unităţile şcolare vâlcene. Pentru această categorie de persoane au fost repartizate 10.400 de doze de vaccin. De asemenea, a început campania de imunizare şi pentru elevii din clasele postliceale, pentru care au fost repartizate alte 4.350 de doze“, a declarat doctorul Ion Mihail, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea.

Elevii nu se înghesuie să se imunizeze

Mulţi dintre elevii vâlceni spun însă că preferă să nu îşi facă acest vaccin, pentru că nu sunt siguri de reacţiile pe care acesta le-ar putea avea asupra lor.

„Iniţial, am vrut să îmi fac vaccinul, dar după ce m-am consultat cu părinţii şi cu mai mulţi colegi, am decis că este mai bine să mai aşteptăm. Aşa că am hotărât să nu ne vaccinăm acum, mai ales că de la mine din clasă nu s-a vaccinat nimeni”, a declarat Nicu Preda, elev la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea.

Situaţia nu este bună nici în rândul cadrelor medicale sau al angajaţilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

„Am decis să nu mă vaccinez împotriva virusului A(H1N1) pentru că nu am încredere în acest vaccin scos acum pe piaţă, în grabă mare. Toată lumea ne cere să ne vaccinăm, dar nimeni nu ne spune nimic despre reacţiile adverse“, a spus un angajat din cadrul ISU Vâlcea.

Medicii de familie vaccinează elevii de la sate

Reprezentanţii DSP Vâlcea se tem că vaccinarea se va desfăşura mai greu în mediul rural, pentru că acolo nu sunt medici şcolari. La ţară, vaccinul va fi administrat elevilor de către medicii de familie, care vor trebui să vaccineze populaţia şi împotriva gripei sezoniere, pentru care s-au primit 27.000 de doze.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite