Râmnicu Vâlcea: Pe lacul din Ostroveni se va putea face schi nautic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Pe lacul din cartierul Ostroveni va fi amenajat un debarcader pentru croaziere, iar ştrandul va fi transformat în Aqua Park, fiind păstrate toate bazinele cu apă.

  Satul de vacanţă din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu Vâlcea va fi modernizat cu trei milioane de euro, în următorii cinci ani. „Proiectul e în discuţie de mai mult timp şi a fost aprobat Planul Urbanistic. Satul de vacanţă Ostroveni a fost inclus şi în arealul turistic al municipiului care a fost aprobat luna trecută în şedinţa Consiliului Local", a declarat, astăzi, Daniel Ionescu purtătorul de cuvânt al primăriei Râmnicului. În cadrul proiectului va fi reamenajat lacul din Ostroveni, va fi construit un debarcader pentru croaziere, pentru cei care vor să facă schi nautic şi să se plimbe cu barca. Pe lac vor fi amenajate şi insule artificiale pe care vor fi terase şi restaurant şi se reabilitează căsuţele de vacanţă din apropiere.


 Ştrandul va fi transformat în Aqua Park


 „Proiectul va fi realizat cu sprijinul investitorilor şi s-au iniţiat nişte contracte. Sunt oameni din zonă care vor să investească, dar şi persoane care au cumpărat recent teren acolo şi vor să facă ceva. Primăria o să se ocupe de utilităţile noii construcţii", a precizat Ionescu. În proiect a fost inclusă şi Baza de Agrement din Ostroveni. Bazinele de înot vor fi modernizate, iar baza va fi transformată în Aqua Park. Vor fi tobogane şi baze sportive. Angajaţii Direcţiei Administraţiei Domeniului Public (DADP) pregăteau, astăzi, bazinele pentru sezonul estival. „Investitorii au posibilitatea să scoată bani frumoşi aici. În fiecare an e nebunie de când se deschide ştrandul. E plin de turişti din Argeş şi Olt. Ei nu au bazine ca noi şi vin aici la căsuţe", spune Gheorghe Udrea, inginer din Ostroveni. Lacul din Satul de Vacanţă din Ostroveni e folosit, în prezent de râmnicenii care se relaxează la pescuit, ori ies în weekend la grătar, dar şi de un operator de camping.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite