Râmnicu Vâlcea: Gripa Nouă, sursă de inspiraţie pentru chitarişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proful de Mate a cântat melodia "Gripa Porcină"
Proful de Mate a cântat melodia "Gripa Porcină"

„Gripa porcină" e cea mai recentă creaţie a Profului de Mate, participant la întâlnirea chitariştilor. A treia şi ultima ediţie de anul acesta a „Reuniunii Chitariştilor" a avut loc aseară la Biblioteca Judeţeană. Tinerii talentaţi s-au întâlnit cu seniorii instrumentului cu coarde.

Melodia „Gripa Porcină" a făcut valuri printre spectatori aseară, în interpretarea profesorului Dragoş Constantinescu, cunoscut ca şi „Proful de mate". „Este ultima melodie compusă de mine în urmă cu două săptămâni când eram suspect de gripă porcină. Din fericire suspiciunea nu s-a confirmat, iar în seara aceasta pot fi aici pentru a vă cânta melodia", a spus Proful de Mate. Alături de el au mai urcat pe scenă tineri talentaţi deja consacraţi la „Reuniunea chitarelor". Mircea Băduţ, iniţiatorul acestui eveniment spune că ce-a dea treia ediţie şi-a propus să adune cât mai mulţi pasionaţi de chitară. „Au participat foarte mulţi tineri şi asta e un lucru îmbucurător. Ceea ce dorim să promovăm noi aici este faptul că, indiferent de stilul preferat, pasiunea pentru chitară ne leagă pe toţi", explică Mircea Băduţ. La eveniment au participat câteva zeci de tineri, iar atunci când playlist-ul întâlnirii s-a finalizat a urmat o sesiune de improvizaţii la chitară. „Este inedit faptul că oricine poate urca pe scenă şi poate cânta fără să îi fie teamă că va greşi. Greşelile sunt acceptate", mai spune Mircea Băduţ.


La anul festival de muzică de chitară


Pornind de la întâlnirile chitariştilor, iniţiatorii acestui eveniment au de gând ca, începând de la anul să pună bazele unui festival naţional de chitară la Râmnicu Vâlcea. „Am făcut deja demersurile necesare şi aşteptăm un răspuns din partea autorităţilor care, sperăm noi, ne vor susţine", afirmă Mircea Băduţ. El mai spune că, în principiu, festivalul va avea şi o secţiune de concurs şi se va ţine în toamnă, atunci când programul spectacolelor din ţară nu este atât de aglomerat. „Noi vrem să promovăm în special tinerele talente. În Vâlcea sunt foarte mulţi copii talentaţi care nu au unde performa. De aceea ne-am gândit să organizăm aceste întâlniri în care ei să se cunoască şi să înveţe de la cei mai experimentaţi", explică Băduţ. O nouă „Reuniune a chitarelor" va fi organizată peste două luni, când sunt aşteptaţi mai mulţi amatori dar şi profesionişti ai intrumentului cu coardă. „Noi vrem ca acest eveniment să se ţină cât mai des. Totul depinde de interesul tinerilor pentru chitară, iar după cum s-a văzut, acesta nu este deloc de neglijat", concluzionează Băduţ.

Noi vrem să promovăm în special tinerele talente. În Vâlcea sunt foarte mulţi copii talentaţi care nu au unde performa. De aceea ne-am gândit să organizăm aceste întâlniri în care ei să se cunoască şi să înveţe de la cei mai experimentaţi", Mircea Băduţ, organizator

Citeşte mai multe despre reuniunea chitariştilor în ediţia tipărită a Adevărului de Seară de Râmnicu Vâlcea de azi

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite