Râmnicu Vâlcea: ANCHETĂ: Ambulanţierii de la Bălceşti sunt nevinovaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta desfăşurată la Ambulanţa Bălceşti relevă că personalul medical este nevinovat în cazul bărbatului mort în faţa spitalului. Din cauza faptului că Maternitatea din Drăgăşani este încuiată aambulanţierii au pierdut 40 de minute pentru a preda o pacientă aflată în travaliu.

Ancheta desfăşurată zilele acestea la Staţia de Salvare din Bălceşti a scos la iveală detalii şocante despre activitatea cadrelor medicale de aici. „În primul rând nu este o noutate faptul că ne confruntăm cu o lipsă acută de personal. La Bălceşti avem două echipaje ziua şi unul pe timp de noapte. Pe 7 aprilie, când s-a întâmplat nenorocirea, ambele echipaje erau plecate: unul, la un caz urologic şi celălalt la o gravidă aflată în travaliu", afirmă Ilie Fârtat, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea, care a participat la anchetarea cadrelor medicale de la Bălceşti. În urma verificărilor efectuate, s-a ajuns la concluzia că personalul medical de pe salvarea care nu a mai ajuns să îl preia pe Ion Sanda, nu este vinovat.


Au aştepat 15 minute să li se permită accesul în Maternitate


„Am verificat timpii de deplasare din foaia de parcurs şi nu am descoperit neconcordanţe. Într-adevăr ambulanţa care a transportat gravida a staţionat mai mult de 15 minute la Maternitatea din Drăgăşani, fapt pentru care am cerut o explicaţie", spune Ilie Fârtat. Şi ministrul secretar de stat, Raed Arafat, i-a acuzat pe ambulanţieri că au întârziat prea mult la Maternitatea din Drăgăşani, unde au stat 40 de minute în loc de 15, cum era normal. „Cadrele medicale se disculpă şi povestesc că au întârziat pentru că la Maternitatea din Drăgăşani porţile de acces sunt încuiate şi aşteptat 15 minute până când a venit o infirmieră şi le-a deschis", spune Fârtat. Acesta afirmă că ceea ce se întâmplă la Maternitatea din Drăgăşani nu este normal, iar în perioda următoare, Direcţia de Sănătate Publică va remedia problema.


Maternitate încuiată cu cheia


De mai bine de şase luni, Maternitatea din Drăgăşani este ferecată cu lacătul, iar cei care au nevoie de un control medical, trebuie să aştepte o infirmieră care are cheia şi le poate deschide uşa de la intrare. S-a ajuns la această situaţie datorită faptului că terenul din faţa acestui spital a fost retrocedat sau vândut, iar chiar lângă Matrnitate s-a construit o autogară.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite