Radu Renga, fostul prefect al judeţului Vâlcea,  plângere penală în Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Renga a fost reclamat în urma intervenţiei jandarmilor de la Pungeşti. Foto arhivă  Adevărul
Radu Renga a fost reclamat în urma intervenţiei jandarmilor de la Pungeşti. Foto arhivă  Adevărul

Radu Renga, în prezent prefect al judeţului Vaslui, s-a ales cu plângere penală pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanei şi intereselor publice. Reclamaţia a fost depusă de reprezentanţii unei asociaţii nemulţumiţi că prefectul de Vaslui a trimis jandarmii la Pungeşti.

Potrivit Mediafax, împotriva prefectului Radu Renga s-a depus o plângere penală pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanei şi intereselor publice. De asemenea, fostul prefect al judeţului Vâlcea a fost reclamat pentru abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi.

Contactat telefonic, prefectul Radu Renga a declarat că a aflat din presă despre această sesizare.

„Am aflat din presă că există o plângere penală împotriva mea. Nu am fost citat până în prezent dar organele statului îşi vor face datoria. Trăim în România, în regim democratic, şi orice cetăţean are dreptul să facă o plângere chiar dacă are sau nu are dreptate”, spune reprezentantul guvernului în judeţul Vaslui.

În 16 octombrie 2013, prefectul Radu Renga a trimis jandarmii să deblocheze drumul din Pungeşti, localitate unde s-au desfăşurat ample proteste după ce compania Chevron a obţinut autorizaţie pentru amplasarea unei sonde explorare a gazele de şist.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite