Primarul din Govora cere penalizarea proprietarilor care lasă în paragină clădirile vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavilionul de băi din Băile Govora. Clădirea a fost construită în 1914. Foto Adevărul
Pavilionul de băi din Băile Govora. Clădirea a fost construită în 1914. Foto Adevărul

Primarul Mihai Mateescu a participat în aceste zile la târgurile de turism organizate în Constanţa şi Alba pentru a promova staţiunea Băile Govora. La bursa de turism organizată în Constanţa, alesul local a avut ocazia să discute cu ministrul Turismului. Alesul local i-a cerut Mariei Grapini să-i oblige pe proprietarii unor clădiri vechi să le reabiliteze.

Având în vedere că în Băile Govora mai multe clădiri emblematice au ajuns o ruină pentru că proprietarii nu au mai investit în reabilitarea lor, primarul Mihai Mateescu i-a cerut ministrului Maria Grapini să ia măsuri.

 “În calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Staţiunilor Turistice din România, i-am propus doamnei ministru Grapini să aibă în vedere şi clădirile foarte vechi, lăsate în paragină de proprietari. Dânsa mi-a promis că va apărea un act legislativ prin care cei care le deţin să fie obligaţi să le recondiţioneze în termen de 12 luni. În caz contrar, proprietarii trebuie să plătească penalităţi pentru fiecare metru pătrat”, declară primarul Mihai Mateescu.

La Târgul Naţional Rural “Albac” din judeţul Alba, au fost promovate patru pensiuni din Govora şi programul „Toamna Balneară”.  În aceste luni, turiştii plătesc doar 880 lei pentru un sejur de 7 zile la unul dintre cei mai importanţi operatori de turism din localitate. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite