Primăria scoate la vânzare maşinile abandonate sau parcate ilegal pe domeniul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii din Râmnicu Vâlcea se vor gândi de două ori înainte să parcheze neregulamentar pe domeniul public. De câteva zile, autoturismele parcate ilegal sau abandonate pe străzi sunt ridicate şi depozitate lângă sediul societăţii  ETA, proprietarii fiind nevoiţi să achite un tarif de 120 de lei şi câte 20 de lei pentru fiecare zi de depozitare. În cazul în care nu vor fi revendicate, autovehiculele vor fi vândute la licitaţie.

La tariful de ridicare şi depozitare se adaugă şi amenda pentru parcarea neregulamentară care este cuprinsă, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, între 300 şi 500 de lei. Pentru început, poliţiştii locali au început să ridice maşinile abandonate pe trotuare, printre aleile blocurilor sau pe spaţiile verzi. În scurt timp, se va trece la ridicarea autoturismelor staţionate în locuri interzise, în staţiile de autobuz sau pe locurile destinate persoanelor cu handicap. 

„Suntem în prima fază, am început să ridicăm maşinile abandonate. Până acum am depozitat 22 de maşini la sediul ETA. În etapa a doua, vom ridica toate maşinile parcate neregulamentar, vom acţiona în toate zonele din oraş şi acolo unde vom primi sesizări de la cetăţeni”, declară Alecu Deaconu, şeful Poliţiei Locale. 

În cazul în care râmnicenii nu-şi revendică autoturismele în timp util, primăria poate trece la valorificarea bunurilor prin scoaterea la licitaţie. 

„Conform unei hotărâri a Consiliului Local, în cazul în care contravenientul nu-şi revendică maşina, urmează să se aplice o altă măsură. Un expert va evalua autoturismul, urmând ca bunul să fie scos la vânzare”, mai spune Alecu Deaconu.

Râmnicenii pot afla informaţii despre vehiculele ridicate la Telverde 0800 808 809 sau apelând numărul  0350 412 492. 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite