Primăria organizează concurs de proiecte. Arhitecţii trebuie să vină cu idei pentru amenajarea albiei râului Olăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După desemnarea câştigătorului, primăria va accesa fonduri europene pentru amenajarea albiei Olănestiului. Foto Adevărul
După desemnarea câştigătorului, primăria va accesa fonduri europene pentru amenajarea albiei Olănestiului. Foto Adevărul

Primăria Râmnicu Vâlcea organizează concurs internaţional de proiecte pentru amenajarea albiei râului Olăneşti. Investiţia se va realiza cu fonduri europene, după ce arhitecţii  vor veni cu soluţii în acest sens.

La primăria din Râmnicu Vâlcea au existat deja discuţii cu arhitecţii şi reprezentanţii ABA Olt pe această temă. 

“A fost o întâlnire între domnul primar şi Ordinul Arhitecţilor şi, deja, s-a demarat procedura pentru organizarea unui concurs în urma căruia va fi desemnat un câştigător. În juriu vor fi implicaţi cei din Ordinul Arhitecţilor Sibiu. Este bine că s-a început din timp organizarea acestui concurs, fiind o competiţie acerbă, râmnicenii vor beneficia de un proiect foarte bun şi pentru amenajarea albiei râului Olăneşti”, a precizat viceprimarul Eduard Vîrlan. 

În funcţie de soluţiile oferite de arhitectul care va câştiga concursul de proiecte, edilii din Râmnicu Vâlcea intenţionează să acceseze fonduri europene pentru realizarea unor lucrări de amploare care presupun inclusiv golirea barajului de pe râul Olăneşti. 

În luna septembrie, primarul Râmnicului a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare după ce un arhitect din Bucureşti, care a câştigat un concurs de proiecte pentru amenajarea unui spaţiu public din oraş, l-a denunţat la DNA. Arhitectul susţine că  Emilian Frâncu i-a cerut 10 % din valoarea contractului, respectiv 20 000 de euro. 

Un nou concurs de proiecte la Primăria Râmnicului

Citeşte şi:  

Primăria dă peste 13.500 de euro pentru 50 de copaci

Primăria, blocată de datorii. Curtea de Conturi face verificări

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri