Pregătirile pentru „Maratonul Olteniei“, pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Startul competiţiei se va da în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea
Startul competiţiei se va da în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea

Pregătirile pentru „Maratonul Olteniei“, un eveniment marca CEZ România, au intrat în linie dreaptă. Organizatorii preconizează că la competiţie vor participa şi în acest an câteva sute de ciclişti şi alergători. Evenimentul este unul caritabil, iar fondurile colectate vor fi donate unor copii care nu au posibilităţi financiare pentru a merge la şcoală.

Cei care doresc să participe la Maratonul Olteniei, în 30 şi 31 august, se pot înscrie în competiţie în data de 29 august. Înscrierile se fac în baza unei taxe, iar toate fondurile vor fi donate unor tinere din judeţul Mehedinţi, care nu au posibilităţi financiare pentru a merge la liceu. Competiţia se va desfăşura în zona deluroasă din apropierea oraşului Râmnicu Vâlcea, iar startul se dă din Parcul Zăvoi.
 

„În 2014, finalitatea acestei competiţii de ciclism şi alergare, marca CEZ, ce se va desfăşura pe 30 şi 31 august, o reprezintă strângerea de fonduri pentru susţinerea unei cauze sociale, şi anume susţinerea financiară a doua tinere de 14 ani din comuna Ciresu, judetul Mehedinti. Fără ajutorul nostru, aceste două eleve conştiincioase, care au fost admise la liceul Economic, respectiv liceul Pedagogic din Drobeta Turnu Severin, nu işi pot continua dezvoltarea şi nu pot visa la o viaţă mai bună, deoarece acest lucru ar înseamna o provocare financiară mult prea mare faţă de posibilităţile familiilor celor doua fete“, declară Roxana Mărginean, PR regional CEZ România. 

În cadrul competiţiei de anul trecut, peste 250 de persoane au pedalat pentru a sprijini o cauza nobilă, fondurile colectate în urma primei ediţii a Maratonului Olteniei fiind folosite pentru a sponsoriza cu materiale sportive Şcoala Generală “Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea.

Primăria Râmnicu Vâlcea şi DJTS sprijină proiectul

Demersul CEZ România se bucură de sprijinul Primăriei Râmnicu Vâlcea. „Este remarcabil faptul ca avem în faţă o manifestare care creşte de la an la an, mă întreb ce o sa fie anul viitor pe lângă ciclism şi alergare, ce probe o să mai apară. Evenimentul de anul trecut a fost, după părerea noastră, un succes. Sunt convins că şi anul acesta va fi, de asemenea, o reuşită. Suntem în continuare alături de organizatori şi de asemenea, apreciem iniţiativele şi implicarea pe care o mare companie o are atât în domeniul agrementului şi sportului, cât şi în rezolvarea unor probleme sociale. Este de lăudat, este de imitat, de dus mai departe şi de către alţii. Vom fi alaturi de organizatori în toate aspectele administrative pe care le presupune acest eveniment”, afirmă Daniel Ionescu, purtator de cuvant al Primariei Municipiului Râmnicu Vâlcea

Printre instituţiile care sprijină proiectul CEZ România este şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJTS) Vâlcea. „Ne pare bine că alături de noi, DJST, avem un asemenea partener. Le multumim că au ales Râmnicu Vâlcea pentru a desfăşura curse de ciclism. Din 2007 – 2008, de cand am venit la DJST, am organizat curse pentru ciclism de doua pe an, iar acum au ajuns să se organizeze cam 5 curse de ciclism, nu numai în Râmnicu Vâlcea, cat si în Malaia şi Călimaneşti“, spune şi Bogdan Marinescu, directorul DJTS Vâlcea.

„Maratonul Olteniei” este o competiţie care se adresează, în general, cicliştilor amatori. Sâmbătă, 30 august, concurenţii vor avea de parcurs două trasee de 33, respectiv 52 de kilometri, în zona deluroasă din apropierea oraşului. La ediţia din acest an a evenimentului, CEZ România lansează o provocare şi celor care preferă să alerge în aer liber şi îi invită, în a doua zi de concurs, să se înscrie  la cros şi semimaraton. 

Maratonul Olteniei este un eveniment marca CEZ, ai carui parteneri sunt Adrem Invest – în calitate de partener principal, alături de firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi Docman,  precum şi Adevărul, Kiss FM şi CSR Media – în calitate de parteneri media, organizat de Hyper Sport şi Padina Fest cu sprijinul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vâlcea şi al Federaţiei Române de Ciclism şi care se bucură, de asemenea, de suportul Consiliului Judeţean Vâlcea şi al Instituţiei Prefectului Vâlcea.

CITIŢI ŞI:

Transformă kilometri în energie la „Maratonul Olteniei”! CEZ lansează o nouă provocare pasionaţilor de ciclism

Maratonul Olteniei, ediţia 2014 - Interviu cu dl. Ion Gheorghe PETROVAI, participant la ediţia 2013

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite