Prefectul Dumitru Cornoiu le dă liber şoferilor să circule pe Transalpina. CNADR susţine că drumul e închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firma care a câştigat licitaţia pentru modernizarea şoselei a intrat în insolvenţă. Foto Adevărul
Firma care a câştigat licitaţia pentru modernizarea şoselei a intrat în insolvenţă. Foto Adevărul

În urma unei discuţii cu Ştefan Neaga, directorul general al CNADR, prefectul Dumitru Cornoiu susţine că Transalpina este un drum circulabil, iar şoferii nu riscă amenzi dacă se aventurează pe cea mai înaltă şosea din România. De cealaltă parte, CNADR spune că drumul este periculos şi nu este deschis oficial.

Prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a avut recent o discuţie cu Ştefan Neaga, directorul general din CNADR, pe tema realizării de marcaje rutiere în zonele periculoase de pe Transalpina. În urma acestei întâlniri, prefectul  i-a “mulţumit domnului director general pentru amabilitatea de a semnaliza zonele cu mare risc, contribuind astfel la siguranţa rutieră a 

acestui drum care din punct de vedere tehnic este nefinalizat”. În acelaşi comunicat de presă, prefectul Dumitru Cornoiu menţionează că “nu se aplică amenzi şi drumul este circulabil. Conducătorii auto sunt rugaţi totuşi să-şi ia măsuri de maximă prudenţă având în vedere dificultatea manevrelor ce trebuie efectuate în deplasarea pe acest traseu”.

Oficial, şoseaua nu a fost declarată deschisă. Potrivit DIGI 24, CNADNR susţine că drumul este periculos pentru şoferi şi că nu îşi poate asuma deschiderea oficială a şoselei întrucât aparţine firmei constructoare, aflată acum în insolvenţă.

Lucrările de modernizare a drumului au fost realizate în procent de 85 %, pe mai multe tronsoane lipsind parapeţii de protecţie şi marcajele rutiere. Astfel, în cazul unui accident, şoferii ar putea cere daune chiar Instituţiei Prefectului întrucât prefectul a anunţat că drumul este circulabil. În ciuda celor transmise de prefectul Dumitru Cornoiu, conform legii,  şoferii care se aventurează pe un drum închis riscă amenzi de până la 680 de lei.   

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite