Peste 11 milioane de ţigări de contrabandă în TIR-ul oprit pe Valea Oltului. Şoferul, reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigări de contrabandă Foto Poliţia Română
Ţigări de contrabandă Foto Poliţia Română

Joi, 16 iunie, un TIR plin cu ţigări de contrabandă a fost de Poliţia Vâlcea pe DN7 / E 81. În cabina şoferului s-au găsit substanţe interzise.

În urma unui control al poliţiştilor din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea, pe Valea Oltului, a fost descoperit un TIR care transporta ţigarete netimbrate. În cabina ansamblului de vehicule, oamenii legii au găsit substanţe psihoactive care au fost confiscate constituind probă în ancheta penală deschisă cu această ocazie. 

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării probelor de sânge. „În urma testării cu aparatul etilotest, acesta nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice”, au menţionat reprezentanţii Poliţiei Judeţene Vâlcea, fără să precizeze în mod clar dacă şoferul se afla sub influenţa drogurilor.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Vâlcea, au fost descoperite 11,2 milioane de ţigarete, a căror valoare urmează a fi stabilită de către instituţiile abilitate.

„Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere sau comercializare, pe teritoriul României, a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete”, a menţionat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Vâlcea, Georgiana Stancu.

Sursa citată a mai precizat şi că, încă de joi, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a şoferului: „Urmează ca, în cursul zilei de astăzi, 17 iunie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, cu propunere de arestare preventivă”.

Vă mai recomandăm şi:

TIR plin cu ţigări de contrabandă pe Valea Oltului. Ce au găsit poliţiştii în cabina şoferului

UPDATE Măicuţe şi turişti dintr-una din cele mai cunoscute mănăstiri din România, intoxicaţi grav cu ciuperci, de Rusalii

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite