Oltchim face primul pas spre istorie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Handbalistele vâlcene vor juca astăzi, pe terenul echipei daneze Viborg, în meciul tur al finalei Ligii Campionilor. Adversarele, câştigătoare ale ediţiei trecute, sunt cotate cu prima şansă, dar jucătoarele de la Oltchim se bazează pe încrederea în forţele proprii.

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în faţa unui moment istoric. Aflate deja în premieră în finala Ligii Campionilor, handbalistele antrenate de Radu Voina au şansa să lupte pentru râvnitul trofeu cu echipa daneză Viborg HK, câştigătoarea ediţiei trecute.

Antrenorul Radu Voina a declarat că, indiferent de rezultatul înregistrat în meciul de astăzi, calificarea va fi decisă în meciul de la Bucureşti, de săptămâna viitoare. Tehnicianul s-a declarat uimit de numeroasele mesaje de încurajare pe care le-a primit.

Nici nu mai pot să umblu în telefon de câte mesaje am primit. Eu şi aşa nu mă pricep la tehnică, dar am primit sms-uri şi apeluri de la numere pe care nu le ştiu, tot felul de prefixuri de pe întreg mapamondul. M-au încurajat şi oameni pe care nu-i cunosc“, a spus tehnicianul care îl aşteaptă la meci şi pe preşedintele ţării, Traian Băsescu.

„Ştiu că are alte preocupări acum, dar în mod sigur se gândeşte la noi. Îl aşteptăm la meci, pe domnul Băsescu, îi vom găsi un loc în sală“.

Viborg este considerată favorită la câştigarea unui nou trofeu. Formaţia daneză este un nume greu în handbalul european, fiind prezentă pentru a cincea oară în finala Ligii Campionilor. Viborg are un buget de cinci milioane de euro, în timp ce Oltchim are un buget, neoficial, de două milioane de euro.

Deşi adversarele sunt cotate cu prima şansă, Oltchim speră să dea lovitura. De-a lungul timpului, echipa vâlceană a jucat de 12 ori împotriva lui Viborg, obţinând victoria în cinci dintre partide.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite