Olimpicii vâlceni au fost premiaţi cu câteva sute de lei pentru rezultatele obţinute în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de elevi  şi profesorii acestora au fost premiaţi astăzi de autorităţile locale. În total, primăria Râmnicu Vâlcea a alocat 50 000 de lei pentru premierea elevilor care au făcut cunoscut numele oraşului la olimpiadele naţionale şi internaţionale.

Festivitatea de premiere a olimpicilor vâlceni a avut loc la cinematograful din Ostroveni în prezenţa conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea şi a primarului Emilian Frâncu. 

“Ne-am întâlnit într-un cadru festiv pentru a-i recompensa pe olimpici pentru efortul depus pentru câştigarea unor concursuri foarte grele. Am afirmat într-un interviu că nu se poate face performanţă într-un sistem de învăţământ subfinanţat. Ei bine, mă bucur că aceşti copii au reuşit să mă contrazică. Ei sunt dovada vie că se poate face performanţă într-un sistem de învăţământ subfinanţat”, a spus inspectorul şcolar general Ion Gherghinaru. 

Printre premianţi s-au numărat Laurenţiu Ploscaru, elevul C.N. Alexandru Lahovari care a obţinut în 2013, pentru al doilea an consecutiv, medalie de aur la Balcaniada de Matematică pentru juniori. Pentru că nu a putut participa la festivitatea de premiere, Laurenţiu şi-a trimis părinţii să-I ridice premiul. 

“Laurenţiu este în autobuz acum, în drum spre Bucureşti, spre Facultatea de Matematică. Se pregăteşte pentru selecţia pentru un concurs internaţional şi acum, înainte de sărbători, e tot pe drumuri. Mă bucur pentru premiul de astăzi, domnul primar ne-a mai ajutat şi astă-vară”, spune Gheorghe Ploscaru, tatăl micului matematician. 

Laurenţiu Ploscaru a câştigat în acest an medalie de aur şi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară “Tuymaada” din Rusia.

image

Premiul I -550 de lei

Elevii care au obţinut premiul I la olimpiadele interne şi internaţionale a primit fiecare câte 550 de lei din partea primăriei. Pentru premiul al II-lea s-a oferit suma de 450 de lei, iar pentru premiul al III-lea, câte 350 de lei. 

“Anul viitor, primăria va creşte cu 20 % această sumă şi atunci vă veţi bucura pe final de an mult mai mult de recunoaşterea noastră.  Sper să rămâneţi în România, să vă arătaţi forţa pentru că eu cred că, dacă vom hotărî fiecare că locul nostru este totuşi acolo unde ne-am născut, vom avea un viitor mai sigur, mai bun. Ionuţ Budişteanu este un exemplu clar că cei mai buni ambasadori ai noştri, în lume, sunt elevii”, a afirmat primarul Emilian Frâncu.

Printre premianţi s-au numărat Radu Lăcraru, elevul C.N. “Mircea cel Bătrân” care promite să-I calce pe urme lui Ionuţ Budişteanu. Acesta a obţinut premiul al III-lea la Olimpiada Naţională de Informatică. De asemenea,  Ileana Gabriela Popescu, tânăra care a obţinut locul al III-lea la Olimpiada Internaţională de Limba Latină “Certamen Ciceronianum Arpinas”, a fost premiată. 

Cititi si: Vâlceanul Laurenţiu Ploscaru a câştigat medalia de aur la Balcaniada de Juniori din Turcia

Admitere Liceu 2013. Poveştile celor mai buni elevi din Vâlcea

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite