O valiză a pus pe jar, timp de patru ore, o echipă antiterorism SRI. Ce au găsit poliţiştii înăuntru

0
0

În această seară, o valiză cu lacăt găsită într-un parc din Râmnicu Vâlcea a pus pe jar toate structurile antiterorism din judeţ: SRI, Poliţie, ISU, jandarmi. Patru ore mai târziu în locul unei posibile bombe s-au găsit haine de port tradiţional.

În urma unei apel de urgenţă la 112, în jurul orei 18.00, din cauza unui bagaj abandonat într-un parc din Râmnicu Vâlcea, la faţa locului s-au deplasat structuri de Poliţie de la Ordine Publică, Rutieră, Jandarmerie şi Poliţia Locală, care au securizat zona până la venirea specialiştilor de la SRI şi ISU.

Alerta de bombă a declanşat o anchetă pentru a se afla conţinutul bagajului. Cum zona se afla în cel mai populat cartier al Râmnicului, apariţia atâtor uniforme şi echipamente a creat rumoare. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea susţine că a fost evacuată zona, cum se întâmplă de obicei în astfel de cazuri: parcul, terasele si toate magazinele din vecinătate. 

După aproximativ patru ore de la apel, echipa de genişti a descoperit că era vorba despre o alertă falsă, în valiză erau doar haine - din portul tradiţional românesc. Se crede că este vorba despre un bagaj pierdut.

Poliţia Râmnicu Vâlcea va continua cercetările pentru a afla cum a ajuns valiza în parcul de lângă Casa Tineretului, cum s-a pierdut şi cui aparţine.

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite