Lupul paznic la oi. Paznicul unui fond de vânătoare din Roşiile, reţinut pentru braconaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braconierul a produs un prejudiciu de 7 500 de euro. Foto arhiva Adevarul
Braconierul a produs un prejudiciu de 7 500 de euro. Foto arhiva Adevarul

Paznicul a fost reţinut pentru 24 de ore după ce poliţiştii au constatat că omul nu doar că nu păzea fondul de vânătoare, dar îşi ducea şi cunoştinţele să vâneze aici. Braconierul avea în locuinţa sa un întreg arsenal, acesta deţinând ilegal mai multe dispozitive pentru confecţionat şi sertizat cartuşe, cutii cu pulbere, zeci de cartuşe şi alice încărcate artizanal.

Poliţişii au descins  la locuinţa paznicului din comuna Roşiile, dar şi în Bucureşti, la domiciliul unuia dintre cei care au participat la partidele de vânătoare organizate de braconier, pe fondul cinegetic din zona de sud a judeţului Vâlcea. 

“Cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul paznicului, au fost identificate 2 capete de căprior, cu coarne, 3 cutii metalice ce conţineau pulbere, alice şi proiectile unice pentru cartuşe de vânătoare, 100 capse pentru cartuşe de vânătoare, 3 dispozitive pentru confecţionat şi sertizat cartuşe, 16 cartuşe cu alice încărcate artizanal, precum şi un număr de 86 cartuşe cal. 5,6 mm, pe care le deţinea fără drept”, declară subinspectorul Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea. 

Legal, bărbatul deţinea acasă  7 arme din care 4 de vânătoare, una de tir cu glonţ şi două arme de serviciu, una de pază şi una de vânătoare. Poliţiştii au stabilit că prejudiciul produs de paznicul de vânătoare se ridică la 7 500 de euro. După ce a fost amendat cu 5 000 de lei şi a rămas fără arme şi permisul de vânătoare, vâlceanul va afla astăzi dacă îşi va petrece în arest preventiv următoarele 30 de zile. 

Poliţiştii din sudul judeţului nu au ştiut de acţiune

Pentru a preveni orice scurgere de informaţii, poliţiştii din sudul judeţului nu au fost informaţi de conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie despre ultimele acţiuni privind combaterea braconajului cinegetic. 

“Am reuşit să destructurăm o grupare de braconaj cinegetic cu autori din alte judeţe. S-a lucrat mult, au fost prinşi în flagrant. Este în continuare în derulare o astfel de acţiune şi în zona Bălceşti. Am considerat că e mai bine să acţionăm fără ajutorul colegilor din Bălceşti, e o acţiune securizată pentru a evita orice fel de scurgere de informaţii”, declara săptămâna trecută comisarul Nicolae Sărdărescu, şeful IPJ Vâlcea. 

Sărdărescu a promis că va dispune măsuri în cazul în care se va constata că poliţiştii din sudul judeţului au ştiut despre braconieri, dar nu au luat măsuri. În urma acestor acţiuni, s-a reuşit probarea a 16 infracţiuni, din care 9 privind încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, al vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite