Laurenţiu Ploscaru, premiul I la Concursul Internaţional de Matematică Aplicată „Cangurul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurenţiu Ploscaru, elev al Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea a câştigat, sâmbătă, premiul I la concursul „Cangurul”, care s-a desfăşurat la Bucureşti. Peste 400 de elevi au participat la această competiţie.

Laurenţiu Ploscaru şi-a testat astfel cunoştiinţele înainte de Balcaniada de Matematică din Turcia, din această vară. Cu o zi înainte de a participa la „Cangurul”, micul matematician a susţinut mai multe examene pentru a fi inclus în lotul României de seniori care participă la Balcaniadă. Acesta a concurat cu elevi din ultimii ani de liceu şi s-a clasat al X-lea, având toate şansele să prindă un loc în lotul de seniori.

 “Anul acesta sunt deja calificat la Balcaniada pentru juniori. Mi-aş dori să prind un loc în lotul României şi să particip la competiţie, dar la seniori. M-am calificat şi la concursul “Sharygin” din Rusia, la care am mai participat şi anul trecut. În rest, o să termin clasa a IX-a cu premiul I pentru că am doar două medii de 9.”, spune elevul vâlcean.

Laurenţiu Ploscaru a obţinut în 2012 medalia de aur la Balcaniada de Matematică pentru Juniori din Grecia, unde a concurat cu tineri din 16 tări. În ultimii cinci ani, adolescentul a câştigat peste 150 de premii la olimpiade şi competiţii internaţionale.
 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite