Incident şocant în Râmnicu Vâlcea. Un minor a alergat cu toporul mai mulţi copii şi adulţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii atacaţi cu toporul se aflau la locul de joacă de pe strada Teilor. Foto Adevărul
Copiii atacaţi cu toporul se aflau la locul de joacă de pe strada Teilor. Foto Adevărul

Incidentul s-a petrecut în apropierea unui loc de joacă din Cartierul Ostroveni. Băiatul de 13 ani a vrut să lovească cu toporul şi cuţitul un coleg de şcoală, moment în care câţiva trecători au intervenit. Supărat, adolescentul a început să-i ameninţe şi pe aceştia, aşa că oamenii s-au văzut nevoiţi să sune la Poliţia Locală pentru a cere ajutor.

La vederea echipajului de poliţie, băiatul a rupt-o la fugă printre blocuri. Poliţistul care l-a prins pe atacator povesteşte că acesta a dorit să-şi facă dreptate în urma unui incident petrecut la şcoală. 

 „Minorul de 13 ani a ameninţat şi alergat cu toporul  mai multe persoane, printre care şi câţiva copii aflaţi la locul de joacă. Din câte am înţeles, acesta a dorit să se răzbune după ce mai mulţi colegi de şcoală l-ar fi jignit. După ce a fost prins, băiatul a fost condus la sediu pentru continuarea cercetărilor”, declară Valentin Dumitrescu, angajat al Poliţiei Locale Râmnicu Vâlcea, Departamentul Intervenţii. 

De la poliţie, atacatorul a fost condus şi la spital întrucât are nişte probleme de sănătate. În urma acestui incident, doar bunica băiatului a fost amendată cu 1000 de lei.

„Din relatările bunicii am înţeles că acest copil are probleme psihice. Bunica a fost sancţionată contravenţional pentru nesupravegherea minorului, conform legii. Din câte am aflat până acum, mama băiatului a dispărut de la domiciliu, iar tată nu are”, mai spune Valentin Dumitrescu. 

Potrivit poliţiştilor, copilul este elev la Şcoala Generală Nr. 10 din Ostroveni. Conducerea şcolii nu a fost informată până în prezent de acest incident. Toporul şi cuţitul au fost confiscate şi predate la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Potrivit purtătorului de cuvânt al acestei instituţii, subinspectorul Alina Teodorescu, pe numele minorului s-a întocmit dosar penal pentru tulburarea ordinii publice. 

Incident şocant în Râmnicu Vâlcea. Un minor şi-a alergat cu toporul mai mulţi copii

Valentin Dumitrescu este politistul care a intervenit in zona şi a reusit să-l prinda pe atacator. Foto Adevarul

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite