În plină pandemie de coronavirus, două femei s-au ascuns 11 zile, cu cinci copii, într-o peşteră, lângă o mănăstire VIDEO

0
0
Două femei şi cinci copii s-au ascuns din cauza coronavirusului într-o peşteră de pe Muntele Cozia din apropierea Mănăstirii Stânişoara - Vâlcea Foto Adevărul
Două femei şi cinci copii s-au ascuns din cauza coronavirusului într-o peşteră de pe Muntele Cozia din apropierea Mănăstirii Stânişoara - Vâlcea Foto Adevărul

Un grup de şapte persoane, format din două femei şi cinci copii, a fost dat dispărut de la domiciliu din data de 8 martie.

GALERIE FOTO

Joi, 19 martie, jandarmii montani din Călimăneşti - Vâlcea au găsit şapte persoane date dispărute de 11 zile. 

Acestea au fost găsite într-o peşteră din zona Mănăstirii Stânişoara din Parcul Naţional Cozia. Îşi montaseră un cort în fundul peşterii, unde dormeau claie peste grămadă, în condiţii greu de imaginat. 

Condiţiile erau mizere, mai ales pentru cei cinci copii care erau alături de cele două femei: una din judeţul Olt, iar cealaltă din Drăgăşani - Vâlcea. 

Deşi aveau saci de dormit şi mai multe haine de iarnă asupra lor, au dârdâit zile la rând de frig - temperaturile în zonă, fiind mai ales pe timp de noapte, la munte, destul de scăzute. 

Poliţiştii au fost cei care au cerut ajutorul jandarmilor după 11 zile de căutări asidue. Au aflat de la turişti că în zonă se află un grup ciudat de copii şi femei şi le-au cerut colegilor să plece în căutarea acestora, intuind că sunt mari şanse să fie chiar persoanele pe care le căutau de atâta timp. 

Imagini cu peştera în care s-au ascuns timp de 11 zile, două femei împreună cu cinci copii:

   

Jandarmilor montani le-a luat în jur de trei ore să găsească peştera de pe munte, în care fugarii stăteau ascunşi. Ce au găsit acolo i-a oripilat: „Ce-i aici, Doamne!” au exclamat când au văzut locul desprins parcă dintr-un film de groază: resturi adunate de pe urma turiştilor, lucruri aruncate la întâmplare, înşirate peste tot, haine atârnând pe pereţi laolaltă cu micuţul cort potrivit mai degrabă pentru două persoane decât pentru şapte. Plus că în peşteră nici măcar nu se putea sta în poziţie verticală, ci trebuia să stai cocoşat. 

Femeile au refuzat să le spună jandarmilor motivul pentru care au recurs la acest gest. Cert este că, judecând după bagajele pe care le aveau asupra lor, nu era vorba despre o rătăcire, ci mai degrabă despre un gest premeditat. Femeile au vrut pur şi simplu să fugă şi să se ascundă cu copiii departe de lume. Aveau asupra lor bidoane cu apă, probabil luată de la izvoarele din zonă. Nu este foarte clar cu ce se hrăneau, în schimb, nişte iconiţe erau puse pe jos, într-un soi de altar improvizat, semn că era vorba despre nişte persoane credincioase. 

Este foarte probabil, cred jandarmii, să se fi aşteptat la găzduire la Mănăstirea Stânişoara, un loc extrem de retras şi greu accesibil de pe Masivul Cozia, dar fiind locuită de o comunitate de călugări, să fi fost refuzaţi. Peştera în care s-au ascuns a găzduit şi ea, pe vremuri, sihaştrii de la Stânişoara. 

„Femeile şi copiii au fost conduşi în siguranţă de către jandarmi până la Mânăstirea Stânişoara, de unde au fost preluaţi de poliţişti şi conduşi la Poliţia Călimăneşti pentru continuarea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, Teodora Cincă.

Având în vedere isteria generată de pandemia de coronavirus şi faptul că în ziua în care au fost daţi cu toţii dispăruţi existau deja 13 persoane infectate cu virusul COVID 19 şi peste 12.000 de oameni în carantină sau izolare în ţara noastră, organele de cercetare nu exclud ipoteza ca femeile să fi încercat prin acest gest disperat să-şi protejeze copiii.

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite