FOTO VIDEO Hoţi voiajori din Bihor, prinşi de poliţiştii vâlceni în Cluj. „Au jefuit Altex şi Flanco de console Nintendo şi epilatoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţea de hoţi voiajori din Bihor destructurată de poliţiştii vâlceni în Cluj Foto Poliţia Română
Reţea de hoţi voiajori din Bihor destructurată de poliţiştii vâlceni în Cluj Foto Poliţia Română

O reţea de hoţi voiajori din Bihor a fost destructurată de poliţiştii vâlceni. Trei dintre făptaşi au fost arestaţi preventiv, iar un al patrulea a primit control judiciar, fiind acuzaţi că au jefuit două magazine de electrocasnice din mall-urile vâlcene.

Paguba creată de cei patru hoţi din Bihor se ridică la 19.000 de lei. Potrivit anchetatorilor, aceştia au jefuit de trei ori magazinele Altex şi Flanco din Shopping City Mall şi River Plazza Mall.  Furturile au fost comise în lunile decembrie şi ianuarie. 

Când făptaşii au fost prinşi în parcarea unui supermaket din comuna Gilău, Cluj, aveau maşinile de teren, cu care mergeau la furat, pline cu bunuri obţinute din alte jafuri, după cum se observă şi din imaginile video, dar şi din galeria foto ataşată. 

Cel puţin asta suspectează poliţiştii, având în vedere că provenienţa produselor găsite în maşini, printre care şi multe sticle de whisky, este necunoscută. Anchetatorii sunt convinşi că au de-a face cu o bandă de hoţi voiajori specializaţi în furturi comise în întreaga ţară.  

GALERIE FOTO CU OPERAŢIUNEA DE PRINDERE A HOŢILOR VOIAJORI DIN BIHOR

La prinderea acestora, poliţiştii din Râmnicu Vâlcea au beneficiat de sprijinul colegilor de la Operaţiuni Speciale.

Duminică, 7 februarie, un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a decis ca trei dintre suspecţi să fie cercetaţi în continuare în stare de arest, iar în cazul celui de-al patrulea, în libertate, sub control judiciar.  

Imagini de la operaţiune de destructurare a bandei de hoţi voiajori din Bihor:

„Poliţiştii de investigaţii criminale din Râmnicu Vâlcea au documentat activitatea infracţională a patru bărbaţi, doi dintre aceştia având vârsta de 41 de ani, iar ceilalţi doi de 28, respectiv de 20 de ani, toţi cu domiciliul în municipiul Oradea, judeţul Bihor”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.

Nouă console Nintendo Switch cu sistemul antifurt tip SPIDER aplicat pe ambalaj, în valoare de 15.299,10 de lei, au fost furate din magazinul Altex din Shopping City Mall, în două rânduri, pe 16 decembrie şi pe 6 ianuarie. Doi dintre suspecţi au intrat în magazinul de electrocasnice, iar ceilalţi au rămas la maşini, ca să poată să se facă nevăzuţi în orice moment. În data de 20 ianuarie au intrat în alt magazin de electrocasnice - Flanco, din River Plazza Mall, de unde au sustras două epilatoare, în valoare de 3.899,99 lei.

„Nu au desfăcut sistemul antifurt. Le-au luat cu totul. Într-adevăr au piuit la ieşire, dar au fugit. Au jefuit Altex şi Flanco de console Nintendo şi epilatoare”, au recunoscut angajaţii magazinelor surprinşi de modalitatea brută de operare a hoţilor. Faptele au fost imortalizate de camerele de luat vederi, cu ajutorul cărora s-a reuşit identificarea hoţilor. 

„Prejudiciul total cauzat este de peste 19.000 de lei. În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, cei patru bărbaţi au fost depistaţi la data de 6 februarie, pe raza judeţului Cluj, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale Vâlcea, respectiv Direcţiei de Operaţiuni Speciale. Asupra acestora au fost găsite mai multe bunuri a căror provenienţă nu au putut-o justifica”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Conduşi la sediul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea pentru audieri, au fost reţinuţi în aceeaşi zi pentru 24 de ore, iar înainte de expirarea acestora, pe 7 februarie, „cei patru bărbaţi au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile faţă de trei bărbaţi, cu vârstele de 41, 28 şi 20 de ani şi control judiciar pentru 60 de zile faţă de un bărbat, de 41 de ani”, potrivit informaţiilor provenite de la Poliţia vâlceană.

Ancheta continuă sub supravegherea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Vă mai recomandăm şi:

Efectul Cancun: sechestru pe conturile „Rechinului” Florian Tudor şi ale membrilor grupării sale din Mexic FOTO VIDEO

Teribilism la 20 de ani: a furat carduri bancare, le-a golit ca să petreacă şi a fugit din spital cu o maşină furată

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite