FOTO Un poliţist a renunţat la funcţia de inspector-şef, după ce a câştigat-o în urma unui concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cms. şef Cătălin - Marian Comănceanu, poliţistul care a renunţat la funcţia de inspector şef, câştigată prin concurs, Foto: FB Catalin Comanceanu
Cms. şef Cătălin - Marian Comănceanu, poliţistul care a renunţat la funcţia de inspector şef, câştigată prin concurs, Foto: FB Catalin Comanceanu

Un lucru ciudat s-a petrecut la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Vâlcea. După ani de zile, o persoană câştigă în sfârşit funcţia de inspector şef al IPJ Vâlcea şi renunţă imediat la ea.

De ani de zile, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea este condusă prin împuternicire / detaşare de persoane mai mult sau mai puţin calificate, pentru că nimeni nu a fost capabil să promoveze până acum examenul pentru acest post.

Ultimul care a ocupat această funcţie prin concurs este actualul prefect de Vâlcea, Florian Marin. 

Când în sfârşit o persoană a reuşit să promoveze examenul, aflăm că a şi renunţat imediat la funcţie. Întâmplarea s-a petrecut în urmă cu două zile. Potrivit publicaţiei locale Vocea Vâlcii, cms. şef Cătălin Comănceanu susţine că a renunţat la post „din motive personale”.   

„Nu ştiu ce speculaţii s-au făcut şi nici nu mă interesează. Am renunţat din motive personale şi atât. Eu rămân la postul meu, la Drăgăşani”, a declarat Comănceanu reporterilor de la Vocea Vâlcii. 

Actualmente, cms. şef Cătălin Comănceanu conduce Poliţia Municipiului Drăgăşani. S-a născut la 12 iunie 1978, în Slatina, judeţul Olt, oraş în care va absolvi Colegiul Naţional Radu Greceanu. În 2001, a finalizat cursurile Academiei de Poliţie, în specializarea Investigaţii Criminale, după care a fost repartizat în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt. Cinci ani mai târziu este promovat ca şef al Poliţiei Potcoava - Olt, unde rămâne până în 2011. Din 2012, se află la conducerea Poliţiei Municipiului Drăgăşani. Este tatăl a doi copii.

Comănceanu nici nu a apucat să-şi ia postul în primire, că a şi renunţat la el a doua zi după ce a aflat că l-a promovat. 

Interimatul la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea este asigurat în acest moment de cms. Cosmin Adrian Iana - care provine din cadrul Biroului de Poliţie Rutieră Râmnicu Vâlcea, în funcţie de inspector şef, de cms. Sorin Ovidiu Oară - ofiţer specialist provenit de la Serviciul de Investigaţii Criminale, în funcţia de adjunct al inspectorului şef alături de cms. şef Ion Dumitru Matei - fost şef al Poliţiei Râmnicu Vâlcea. Dacă ultimul a fost împuternicit la conducerea IPJ Vâlcea în luna septembrie, primilor doi le expiră mandatul în această lună.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite