FOTO Petrecere în salina din Ocnele Mari. Înainte de Anul Nou, sute de turişti din întreaga ţară au petrecut în subteran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 300 de turişti au vizitat astăzi tot parcul subteran şi s-au distrat în restaurantul salinei din Vâlcea fără să fie deranjaţi. Petrecăreţii sunt cazaţi la un hotel din Govora al cărui proprietar a ţinut să închirieze toată salina, pentru a-şi surprinde oaspeţii înainte de Anul Nou.

Turiştii au fost transportaţi cu mai multe autocare de la hotelul de patru stele din Băile  Govora până în salina din Ocnele Mari, aflată la câţiva kilometri distanţă de staţiune. Deşi mulţi dintre aceştia petrec Revelionul de ani buni în judeţul Vâlcea, puţini vizitaseră până acum salina din Ocnele Mari.

„În fiecare an, de Revelion, eu şi soţia mergem în Băile Govora. E locul unde ne simţim cel mai bine. Nu ştiam însă despre această salină şi mă bucur că am avut posibilitatea să ajung şi aici. Îmi place cum e amenajată, e şi foarte mare”, a spus un pensionar bucureştean.

Administratorul salinei i-a primit pe turişti cum se cuvine, cu bucate româneşti. Toţi vizitatorii au fost invitaţi să guste şi câte un pahar de vin sau ţuică.

„Ne bucurăm că turiştii din staţiunea Govora au venit la noi. Am pregătit multe bunătăţi, produse tradiţionale, am făcut şi un borş de perişoare, am avut ţuică fiartă, vin. Ne-au lipsit doar sarmalele pentru că dânşii nu au dorit aşa ceva în meniu”, a precizat Rodica Tănăsie, sef Birou Turism din cadrul Exploatării de Sare Râmnicu Vâlcea.

Cei 300 de turişti au plătit până la 1 800 de lei pentru un sejur de 5 zile în staţiunea Băile Govora. Pe lângă vizita la salina Ocnele Mari, turiştii vor avea parte de un foc de tabără, masa festivă de Anul Nou şi un carnaval. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite