FOTO Oraşul care şi-a recompensat elevii de nota 10 cu premii mai mari decât cele promise de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce Guvernul României şi-a anunţat intenţia de a premia elevii care au obţinut medii de 10 la examenul de Bacalaureat sau Evaluare Naţională, o serie de administraţii locale au şi realizat acest lucru. Printre acestea se numără şi Primăria Râmnicu Vâlcea, care a oferit cele mai mari recompense băneşti, din întreaga ţară, până la această oră.

GALERIE FOTO

La finele săptămânii trecute, administraţia locală din Râmnicu Vâlcea a premiat 12 din cei 13 elevi care au reuşit performanţa de a obţine în acest an, la exemenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, media 10. Cel de-al treisprezecelea „elev de 10” provine din municipiul Drăgăşani. 

Premiile au constat în bani - 3.000 de lei pentru cei nouă elevi care au obţinut media maximă la examenul de Evaluare Naţională, respectiv de 4.000 de lei pentru cei trei elevi care obţinut media maximă la examenul de Bacalaureat

Festivitatea a avut loc în centrul oraşului, pe scena din Scuarul „Mircea cel Bătrân”, în deschiderea primului spectacol din microstagiunea estivală de teatru „La Strada”, fiind oficiată de conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea. 

Edilul Mircia Gutău a ţinut să precizeze cu această ocazie că evenimentul a devenit o tradiţie la nivelul Râmnicului şi că „Municipalitatea răsplăteşte nu numai performanţa în sport”, dând exemplu rezultatele excelente ale echipei de handbal feminin SCM, campioană naţională, „ci şi performanţa elevilor care au obţinut rezultate deosebite”. 

În urma unei analize la nivel de ţară, pe baza informaţiilor găsite pe internet, reiese că municipalitatea din Râmnicu Vâlcea a oferit cele mai mari recompense băneşti elevilor care au făcut performanţă în educaţie. 

Elevii merituoşi din întreaga ţară aşteaptă recompensele promise de Guvern

La Cluj - Napoca, spre exemplu, copiii au fost recompensaţi cu primii între 200 şi 300 de euro, iar din partea mitropolitului Clujului, Maramureşului şi Sălajului şi arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, ÎPS Andrei Andreicuţ, liceenii au primit şi câte 1.000 de lei de fiecare. 

Cu aceeaşi sumă şi-au premiat elevii merituoşi şi municipalităţile din Hunedoara şi Slatina - 1.000 de lei. În schimb, administraţia judeţeană din Argeş le-a oferit elevilor merituoşi acces gratuit pentru vizitarea şi participarea la evenimentele organizate în instituţiie de cultură din subordinea Consiliului Judeţean, precum şi o excursie la Budapesta şi Viena, în perioada 2 - 4 septembrie. 

La Botoşani elevii au primit câte 500 de lei, faţă de Oneşti unde performanţa în educaţie a fost răsplătită pe lângă diplomele de merit şi cu premii în bani cu sume cuprinse între 2.000 si 3.000 de lei.

Un proiect de hotărâre de Guvern, despre care nu se mai spune nimic, prevedea ca elevii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat să fie premiaţi cu 1.000, respectiv 3.000 de lei.

La nivel naţional, după afişarea rezultatelor finale, 224 de tineri au luat BAC-ul cu media 10, faţă de 235 câţi erau trecuţi în proiectul de HG, după cum a sesizat edupedu.ro, în timp ce la Evaluarea Naţională s-au obţinut 459 de medii maxime, în întreaga ţară.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite