FOTO Gigi Becali, cu elicopterul la mănăstire. Patronul FCSB a mers să-şi petreacă Boboteaza în creierul munţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul echipei de fotbal FCSB, George Becali, cunoscut pentru relaţia sa apropiată cu biserica şi pentru actele caritabile pe care le face, şi-a făcut un obicei de a serba Boboteaza într-un loc unic în România. Este vorba despre Mănăstirea Pătrunsa, din cel mai mic parcul naţional al României, Buila - Vânturariţa, din judeţul Vâlcea, unde a aterizat cu elicopterul sâmbătă, 5 ianuarie.

GALERIE FOTO

Şi anul trecut, Gigi Becali a fost pe munte în aceeaşi perioadă. Numai că după aventurile de atunci, când pe o porţiune de drum maşinile sale cu tracţiune integrală 4 x 4, pline cu donaţii, au rămas împotmolite, a ales să schimbe mijlocul de transport. Plus că drumul Bucureşti - Vâlcea - A1 şi DN 7 / E 81 s-a transformat într-un adevărat calvar. 

Mănăstirea Pătrunsa din Vâlcea este un loc unic în România pentru că, în primul rând, la ea nu se poate ajunge cu nici un mijloc de transport terestru, din cauza terenului abrupt pe care se află, aproape de culmea muntelui. Iar drumul până acolo, în mare parte, este extrem de anevoios. Se ajunge cu maşina fie până la poalele muntelui, iar de acolo se merge pe jos, sau, cea mai lejeră porţiune este cea care trece pe la mănăstirile Iezer şi Pahomie, dar din curtea celei din urmă se porneşte tot pe picioare.

image


Gigi Becali l-a luat la mănăstire şi pe Ionuţ Luţu FOTO saptamana.net

Doar că, acum fiind muntele acoperit cu zăpadă, traseul este şi mai anevoios. Seamănă oarecum cu drumul Golgotei, fapt ce a determinat cunoscătorii să spună despre Pătrunsa că este sora Athosului românesc - Mănăstirea Frăsinei, tot din judeţul Vâlcea, fiindcă ambele sunt caracterizate de anumite particularităţi întâlnite doar la Muntele Sfânt.

De aceea, Gigi Becali a ales anul acesta să vină cu elicopterul. Îmbrăcat cu o geacă destul de subţire şi încălţat în adidaşi, omul de fotbal a făcut şi în acest an rumoare pe munte şi nu numai.  

La finele anului trecut, într-un interviu, Gigi Becali nu excludea ipoteza ca într-o bună zi să se călugărească menţionând că Pătrunsa se află pe lista sa de posibile lăcaşuri sfinte în care şi-ar dori să se retragă, precum boierii de pe vremuri.

Până atunci însă, latifundiarul s-a arătat interesat să cumpere pământ într-una din localităţile aflate la baza muntelui - Bărbăteşti, unde să-şi construiască o casă de vacanţă. Printre cei care l-au însoţit la mănăstirea de pe munte se află, ca şi anul trecut, fostul fotbalist Ionuţ Luţu,

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite