Festival în cinstea Mariei Ciobanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Sfânta Marie Mică, una dintre cele mai iubite interprete de folclor din ţară va concerta la Râmnic

Primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, poartă încă discuţii cu interpreta de muzică populară şi cu fiul acesteia pentru organizarea acestui festival de folclor. „Le-am promis râmnicenilor că vor avea parte în fiecare lună de câte un eveniment cultural major", a declarat Romeo Rădulescu. Edilul-şef s-a întâlnit în acest sens cu Ionuţ Dolănescu şi cu Maria Ciobanu, stabilindu-se ca perioada de desfăşurare a festivalului să fie 7 - 8 septembrie 2011, chiar de Sfânta Marie Mică, cel mai probabil în Parcul Zăvoi.


Spectacole cu intrare gratuită


„Prin acest eveniment încercăm să aducem toţi cetăţenii interesaţi de muzica populară şi din judeţele limitrofe la Râmnicu Vâlcea. Vom promova acest spectacol în Argeş, Olt, Dolj, Gorj şi Mehedinţi", afirmă Romeo Rădulescu. Festivalul se va desfăşura pe parcursul a două zile, timp în care vor susţine concerte intrepreţi de folclor renumiţi, intrarea fiind gratuită.
Născută în septembrie 1937 în comuna vâlceană Roşiile, Maria Ciobanu a devenit una dintre cele mai cunoscute interprete ale folclorului românesc. Tatăl său, Ion Ciobanu, era un instrumentist popular, iar mama sa, Nicoliţa, cântăreaţă. Având sprijinul părinţilor, Maria Ciobanu şi-a dezvoltat uşor talentul muzical. În urma unui concurs, în aprilie 1962, Maria Ciobanu a fost primită în Ansamblul Ciocârlia din Bucureşti. A făcut apoi parte din Ansamblul Doina Ilfovului şi a colaborat cu alte numeroase formaţii de cântece şi dansuri populare din capitală şi din alte oraşe ale ţării. A cântat în România, dar a susţinut spectacole şi în ţările fostei Iugoslavii, Cehia, Slovacia, Rusia, Statele Unite ale Americii, Israel, Austria, Belgia, Olanda, Danemarca, Italia şi Malta.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite