Elevii au pus stăpânire pe Prefectură: Adrian  Badea, olimpicul  internaţional la informatică, prefect pentru o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefect pentru o zi a fost numit un olimpic la informatica. FOTO Irina Ripan
Prefect pentru o zi a fost numit un olimpic la informatica. FOTO Irina Ripan

Câţiva elevi ai Colegiului Naţional de Informatică "Matei Basarab" au fost astăzi oaspeţi de seamă ai Instituţiei Prefectului Vâlcea. Urmare a rezultatelor excelente la învăţătură, prefect pentru o zi a fost desemnat Adrian Cătălin Badea, olimpicul internaţional la informatică.

Elevii vâlceni au avut ocazia să se plimbe în voie prin instituţie, să-i cunoască pe şefii de departamente şi chiar să participe la o  videoconferinţă fără presă, pe tema organizării alegerilor locale din iunie. Adolescenţii  au schimbat impresii şi cu noul prefect de Vâlcea, Radu Renga, şi au aflat ce atribuţii are un înalt funcţionar public desemnat reprezentant al guvernului într-un judeţ.  Cu ocazia vizitei,  diploma de „prefect pentru o zi” i-a fost conferita lui Adrian Cătălin Badea, medaliat cu aur la ultima olimpiadă naţională de informatică şi membru al lotului naţional lărgit al României, în 2014. 

„Nu e aşa de uşor să fii prefect, in doar cateva ore am avut foarte multe lucruri de făcut, am participat şi la o videoconferinţă pe tema alegerilor. Nu ştiam ce presupune această funcţie administrativă şi câtă nevoie are societatea de această instituţie. Ne-am întâlnit şi cu directorii din instituţie, cu cei care se ocupă de situaţiile de urgenţă, calamităţi, oamenii ni s-au părut foarte deschişi şi drăguţi”, a comentat Adrian Cătălin Badea,  prefectul pentru o zi, la finalul programului de lucru. 

Adrian Catalin Badea si prefectul Radu Renga. FOTO Irina Ripan

valcea

 După aşa o zi, adolescentul susţine că între administraţia publică şi informatică ar opta pentru calculator.  Elev în clasa a X-a al C.N. "Matei Basarab", de curând  medaliat cu aur la Olimpiada Naţională de Informatică de la Craiova, Adrian Cătălin Badea  se pregăteşte deja pentru următoarele competiţii. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite