Direcţia pentru Protecţia Copilului Vâlcea, la un pas de colaps financiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea este la un pas să intre în colaps financiar. Întrucât în acest an a primit un buget la nivelul celui din 2004, instituţia va rămâne în cel mult două săptămâni fără bani pentru hrana celor 1000 de beneficiari, bătrâni şi copii, dar şi persoane cu dizabilităţi.

Pentru hrana beneficiarilor, conducerea DGASPC are nevoie de 3 milioane lei. Singura soluţie pentru moment ar fi ca angajaţii instuţiei să nu mai fie plătiţi în următoarele luni, iar cu banii care li cuvin să se achite cheltuielile materiale ale Direcţiei.

“Banii ne mai ajung până la 15 iulie. După aceea, rămânem fără bani pentru cheltuieli materiale la centrele Direcţiei. Pentru hrana beneficiarilor ne-am mai trebui 30 miliarde lei vechi. Aşteptăm o rectificare de buget care, sperăm, să fie pozitivă. Dacă nu va fi pozitivă, vom fi nevoiţi să luăm bani de la angajaţi, de la salarii. Deocamdată excludem posibilitatea de a concedia din personal pentru că oricum avem cu 22 % mai puţin personal decât prevăd normele “, declară Nicolae Badea, director DGASPC Vâlcea. 

Deşi a notificat Consiliul Judeţean că nu mai are fonduri, Direcţia a fost trecută cu vederea la ultima şedinţă în care consilierii judeţeni au aprobat o rectificare bugetară pentru mai multe instituţii.

În şedinţa din 28 iunie 2013, s-au alocat fonduri pentru plombarea gropilor de pe drumuri, dar şi pentru alte instituţii aflate în subordinea CJ Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite