Datori vânduţi la compania de apă. Apavil are de încasat 9,6 milioane de lei de la vâlceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de apă şi canal ameninţă cu debranşările. Facturile neachitate au ajuns la sume foarte mari. Cei mai mari datorinici sunt pe platforma chimică.

SC APAVIL SA , operatorul regional de apă din Vâlcea, are de încasat de la clienţi circa 9,6 milioane lei.

În ceea ce priveşte municipiul Râmnicu Vâlcea, debitul total se ridică la 6,31 milioane lei. Pe categorii de clienţi, situaţia debitelor se prezintă astfel: case particulare - 564,52 mii lei; asociaţii de proprietari / locatari - 2,64 milioane lei; agenţi economici - 2,43 milioane lei, instituţii - bugetari - 665,89 mii lei. Restanţa totală se ridică la 3,29 milioane lei, din care 1,39 milioane lei - restanţă până în 60 de zile şi 1,9 milioane lei - restanţă mai veche de 60 de zile. Cuantumul facturilor emise pentru luna august a.c. se ridică la 3,01 milioane lei.

Debitul total al agenţilor economici conţine şi debitul clienţilor aflaţi în procedură falimentară, cu sentinţă dată şi societăţi comerciale acţionate în instanţă şi care au dosar de executare silită în valoare totală de 388.446,56 lei. Cele mai mari debite în rândul agenţilor economici se înregistrează în cazul consumatorilor de pe platforma chimică.

În ceea ce priveşte restul localităţilor deservite de SC APAVIL SA, debitul total se ridică la 3,34 milioane lei (din care 1,69 milioane lei reprezintă restanţe).

SC APAVIL SA face apel la clienţii săi pentru a-şi achita în termen facturile reprezentând serviciile prestate, pentru a nu risca aplicarea de penalităţi de întârziere, debranşarea de la reţeaua de apă şi chiar acţionarea în instanţă în vederea recuperării sumelor datorate

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite