Cum s-au trezit vâlcenii cu OZN-uri în casă şi teroriştii la geam. Cele mai ciudate reclamaţii la 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În topul celor mai ciudate sesizări înregistrate în ultima perioadă la numărul de urgenţă 112 se numără cea a unei femei din Râmnicu Vâlcea care a sustinut că teroriştii sunt la geamul ei şi vor să o omoare.

La nivelul judeţului Vâlcea s-au înregistrat în 2015 un număr de 21 090 apeluri la 112, peste 14 800 dintre sesizări fiind incluse în categoria informaţii diverse, vâlcenii făcându-şi un obicei din a suna la numărul de urgenţă pentru a semnala diverse aspecte, cum ar fi lipsa pisicii, pentru a cere un taximetru  sau pentru a anunţa că sunt interceptaţi de persoane necunoscute.

Printre sesizările care au pus pe drumuri reprezentanţii a două instituţii se numără cea a unei femei cu probleme psihice,  care locuieşte în zona de nord a municipiului Râmnicu Vâlcea.  Convinsă că este o ţintă a teroriştilor, femeia a sunat de mai multe ori la 112 pentru a cere ajutorul poliţiei. În urma numeroaselor apeluri, oamenii legii au mers acasă la femeie  pentru a face verificări. Aşa cum era de aşteptat, poliţiştii nu au găsit urmă de terorist în apartamentul reclamantei, dar a doua zi la 112 s-a primit un alt apel, proprietara apartamentului  reclamând că „teroriştii”, respectiv poliţiştii, i-au lăsat acasă un pachet suspect. În timp ce femeia agitată vorbea la telefon cu angajatii IPJ, vecinii disperaţi că aceasta s-a baricadat în casă au cerut ajutorul pompierilor. În isteria generală, vâlceanca a confundat şi pompierii cu nişte răufăcători, şi a sunat din nou la 112. 

„Iniţial, persoana a reclamat că teroriştii au intrat în apartament şi i-au pus un pachet suspect şi  prafuri otrăvitoare peste tot în casă. A doua zi, după ce s-au făcut verificări în apartament, reclamanta a sunat din nou la 112, prima oară pentru a se plânge că teroristii i-au lăsat un pachet suspect, iar a doua oară pentru a anunţa că teroriştii sunt la geamul ei şi vor să o omoare. În realitate, cunoscând problemele de sănătate pe care le are această persoană, vecinii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul pompierilor pentru a o scoate din casă” , explică Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.

Extratereştrii, cel mai urât cosmar al unui vâlcean

O altă sesizare cel puţin la fel de ciudată este cea a unui bătrân din Râmnicu Vâlcea,  care a crezut că este vizitat de  extratereştri.  Vâlceanul s-a trezit  în miez de noapte cu nişte lumini ciudate în cameră şi, speriat, a pus mâna pe telefon şi anunţat la 112  că are un OZN în faţa blocului. De această dată, poliţiştii nu au mai fost nevoiţi să se deplaseze până la reclamant, dispecerul de serviciu reuşind să-l liniştească pe bărbat. 

“ În urma discuţiilor purtate cu dispecerul, persoana care a sunat la 112 a acceptat să se apropie de fereastră şi să descrie ce vede în faţa blocului. Aşa s-a ajuns la concluzia că obiectul neidentificat este de fapt o ambulanţa care avea semnalele luminoase pornite. Echipajul fusese chemat să acorde primul ajutor unui vecin”, mai spune Alina Teodorescu.

A sunat la 112 de frica nevestei

Antologic este şi cazul unui bărbat din Râmnicu Vâlcea care a sunat la 112 de frica nevestei. După ce a băut bine într-un bar şi a pierdut o sumă importantă de bani  la păcănele, vâlceanul nu a avut curaj să meargă acasă cu buzunarele goale, aşa că a anunţat poliţia că  a fost jefuit. În urma verificărilor efectuate, după vizionarea imaginilor surprinse de camerele video din localul respectiv, poliţiştii au constatat că jaful a avut loc doar în imaginaţia bărbatului.

  Printre personajele care sună frecvent la 112 se numără şi o femeie care susţine că este urmărită de serviciile secrete şi are microfoane prin tot apartamentul. Vâlceanca le-a povestit oamenilor legii că este „ascultată de toate departamentele şi bruiată inclusiv prin reţeaua electrică, lucruri ce-i provoacă dureri de cap” .

 Interesant este că vâlcenii se sperie mult prea uşor când este vorba despre extratereştri, terorişti şi servicii secrete, dar nu reacţionează la fel de rapid atunci când se cutremură pământul. După cutremurul din luna decembrie a anului trecut care s-a resimţit în Vâlcea, Sibiu şi Argeş, o singură persoană a  pus mâna pe telefon şi a sunat la 112 să întrebe de ce i se mişcă lucrurile prin casa. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite