Concedieri la CET Govora: se lucrează la programul de restructurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea CET Govora urmăreşte să eficientizeze activitatea prin reducerea cheltuielilor salariale şi creşterea producţiei.

Zeci de angajaţi ai CET Govora,  furnizorul de energie termică din Râmnicu Vâlcea, vor rămâne fără locuri de muncă în următoarele luni. Directorul economic al societăţii susţine că persoanele concediate vor primi salarii compensatorii, conform prevederilor din contractul individual de muncă şi regulamentul intern. Cei peste 1000 de salariaţi ai societăţii nu au semnat până acum un contract colectiv de muncă, deşi în CET Govora există 11 sindicate, şi nu este exclus ca unii dintre aceştia să fie trimişi acasă cu cel mult cinci salarii compensatorii.  

„Facem acest proces de redresare şi restructurare în mai mulţi paşi:  avem în vedere în prima fază măsuri de eficientizare prin creşterea veniturilor,  reducerea cheltuielilor, dar trebuie să avem în vedere şi componenta resurse umane. Dacă se va ajunge la concluzia că trebuie să plece angajaţi din CET Govora, aceştia nu vor pleca decât în conformitate cu regulamentul intern şi contractul de muncă, cu plăţi compensatorii şi pe baza unor criterii de performanţă. Scopul nostru este să avem un proces transparent, iar oamenii să beneficieze de salarii compensatorii”, a precizat Constantin Lepădat, director economic al societăţii.

Politrucii rămân pe funcţii

Se pare că eficientizarea activităţii companiei a început deja, la CET Govora operându-se în ultima vreme mai multe concedieri individuale. În ciuda semnalului lansat de actuala conducere şi a procesului de restructurare transparent invocat de Constantin Lepădat, pe lista salariaţilor CET Govora se numără şi în acest moment persoane care cumulează pensia cu salariul sau lipitori de afişe. Mai mult, deşi conducerea anunţă  disponibilizări, unora dintre consilierii din CET Govora li s-a prelungit contractul de muncă. Surse din cadrul societăţii susţin că printre persoanele care vor primi în continuare salariu de la CET se numără inclusiv consilierul judeţean Tiberiu Georgescu, tânăr pensionar din MAI, cel care a fost angajat consilier pe probleme de comunicare al fostului manager Mihai Bălan în data de 08.10.2014. Contractul acestuia expiră în data de 08.03.2016, dar alesul judeţean îşi poate vedea liniştit de treabă până în vară. În 2015, acesta a încasat de la CET Govora aproximativ 24 000 de lei. Pe lista consilierilor judeţeni care primesc salariu de la CET Govora se numără liberalul Cristian Iliescu, un apropiat la preşedintelui PNL Vâlcea Cristian Buican, dar şi Doru Filip, un apropiat al lui Mircia Gutău, ex-primarul condamnat de două ori pentru fapte de corupţie. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite