UPDATE Percheziţii DNA la o direcţie din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA au descins luni dimineaţă la Direcţia de Integrare şi Programe din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea.

UPDATE:  Preşedintele CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, transmite  într-un comunicat de presă că percheziţia procurorilor DNA Iaşi are legătura cu firma S.C. Transtech Global Engineers SRL, societatea care a supervizat lucrările pentru implementarea proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare în Râmnicu Vâlcea.  Contractul de asistenta tehnica a fost încheiat în vara anului 2013 şi are o valoare de 1.210.307 lei (exclusiv TVA), din care 50 % reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

Stire initiala:

Procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea la prima oră, înainte de începerea programului. Vicepreşedintele instituţiei Dumitru Persu, cel care a ajuns primul in institutie, s-a „întreţinut” cu procurorii anticorupţie până când au ajuns la serviciu şi directorii din CJ Vâlcea, precum şi preşedintele Gheoghe Păsat. Procurorii DNA  au ridicat mai multe documente, aceştia părăsind sediul CJ Vâlcea în jurul orei 14.00. 

Din primele date, DNA a verificat mai multe contracte cu finanţare europeană, printre acestea numărându-se un contract de asistenţă tehnică la CET Govora. 

„Nimeni din CJ Vâlcea nu este cercetat, din câte ştiu eu. Cercetările au legătură cu o firmă care prestează servicii pentru mai multe autorităţi publice din ţară, firmă care are anumite probleme. Şi noi am avut un contract de asistenţă tehnică pe fonduri europene cu această firmă.  Din câte ştiu este vorba despre un contract cu o valoare foarte mică, încheiat în 2013”, a declarat Romulus Bulacu, vicepreşedinte CJ Vâlcea. 

Printre cei care  au dat astăzi explicaţii cu privire la contractul de asistenţă tehnică s-au numărat Ion Predescu, director economic al instituţiei în 2013, Carmen Alexandrescu, directorul Directiei Integrare si Programe Externe, precum şi Gheorghe Păsat, preşedintele instituţiei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite