Bărbat căutat pentru fraude informatice și spălare de bani, prins după trei ani. Majoritatea păgubiţilor, din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 39 de ani din Râmnic, bănuit de fraude informatice cu un prejudiciu de circa opt milioane de lei, a fost prins în Bucureşti, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, potrivit Agerpres.

 Reținere. FOTO Arhivă Adevărul
Reținere. FOTO Arhivă Adevărul

Bărbatul era căutat încă din 2020 pentru mai multe infracţiuni comise pe Internet în 2019, păgubiţii fiind în special din Statele Unite ale Americii.

Prejudiciul creat de el: 8.000.000 lei.

Prejudiciul creat de bărbat victimelor e consistent.

„Pe numele acestuia, Tribunalul Vâlcea a emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică cu consecinţe deosebit de grave, fals informatic, accesul fără drept la un sistem informatic şi spălare de bani, infracţiuni ce au produs un prejudiciu în valoare de aproximativ 8.000.000 lei", au transmis reprezentanţii Poliţiei Vâlcea.

Bărbatul a fost prins de polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Vâlcea - Compartimentul Urmăriri, împreună cu colegii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Individul a fost condus şi încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite