Anul trecut, 73,5 % din apelurile la 112 au fost false. Vâlcenii au apelat numărul de urgenţă pentru a înjura operatorii sau pentru a se amuza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe apeluri au fost direcţionate către Serviciul de Ambulnaţă. Foto arhivă Adevărul
Cele mai multe apeluri au fost direcţionate către Serviciul de Ambulnaţă. Foto arhivă Adevărul

Potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), la numărul de urgenţă 112 s-au înregistrat anul trecut peste 274. 000 de apeluri doar în judeţul Vâlcea. 73,5 % din aceste apeluri au fost false.

Mai mult de jumătate dintre cele peste 274 000 de apeluri au fost direcţionate către Serviciul Judeţean de Ambulanţă. De asemenea, 27 % dintre solicitări au fost către Poliţie şi 9,55 %, către ISU. 

Majoritatea apelurilor false şi abuzive au provenit  de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi au fost, în mare parte, realizate de pe cartele pre pay. 

„Multe persoane sună fără a avea o urgenţă, se interesează despre evenimente care se petrec în localitatea lor, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale”, precizează colonelul Adrian Fulea, purtător de cuvânt STS.

În 2013, decât 516 vâlceni au fost sancţionaţi conform legii pentru apeluri false şi abuzive. 

Citeste si: 75% din apelurile date la 112 în Vrancea au fost false

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite