Adrian Vasilescu, BNR: “Leul nu este în pericol şi nu are de ce să fie salvat!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul Guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu a susţinut, în timpul unei vizite în judeţul Vâlcea, că deprecierea leului în raport cu euro este doar un fenomen de scurtă durată. Potrivit acestuia, BNR nu este îngrijorată de situaţie pentru că moneda naţională nu este în pericol.


 BNR  a afişat, în ultima zi lucrătoare a acestei săptămâni, un curs de referinţă de 4,5535 lei pentru un euro. Potrivit lui Adrian Vasilescu, acelaşi fenomen de depreciere a monedei naţionale se înregistrează şi la vecinii noştri.

“E de ajuns să vă uitaţi în jur, România face parte dintr-o regiune cu Ungaria, Cehia, Polonia, Slovacia şi, peste tot, se petrece acelaşi fenomen. Este o depreciere un pic mai accentuată a monedei naţionale. Pot să vă spun că există o preocupare pentru ceea ce se întâmplă în acest moment şi toate Băncile Centrale au această preocupare.  Analizăm, aşteptăm să vedem dacă e un fenomen de scurtă durată sau va fi cu durata mai mare. Eu cred că e un mic şoc, de scurtă durată şi de mică intensitate determinat de regrupări ale investitiţiilor. Vom vedea ce se întâmplă în zilele următoare”, a spus Adrian Vasilescu.

Consilierul lui Mugur Isărescu a afirmat că BNR este pregătită să intervină în orice moment pentru salvarea leului dar că, moneada naţională nu este în pericol.

“ De foarte mulţi ani, Banca Naţională este pregătită să intervină în orice clipă.  Nu se pune problema de salvarea leului în acest moment pentru că el nu este în pericol. Este o depreciere de scurtă durată şi de mică intensitate. Nu ne îngrijorează ceea ce se întâmplă acum , leul nu are de ce să fie salvat ”,a mai spus Adrian Vasilescu.

Cursul de referinţă a înregistrat vineri cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni.


 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite