Acuzat de tentativă de omor, s-a ascuns timp de două săptămâni. L-a înjunghiat pe fratele surdo-mut al iubitei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţinut pentru că l-a înjunghiat pe fratele amantei, iar apoi a fugit Foto Arhiva Adevărul
Reţinut pentru că l-a înjunghiat pe fratele amantei, iar apoi a fugit Foto Arhiva Adevărul

Un vâlcean a fost reţinut pentru că a înjunghiat o persoană, iar apoi a fugit şi s-a ascuns. Agresorul urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

În luna octombrie, Poliţia Vâlcea a înregistrat două tentative de omor calificat, produse la o zi depărtare una de cealaltă, în localităţi diferite. 

Într-una dintre ele, petrecută la Oteşani, procurorii au decis reţinerea suspectului pentru 24 de ore în speranţa că va fi arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, fapta s-a petrecut în seara de 20 octombrie, când, în gospodăria unor localnici, a izbucnit un conflict spontan. În urma acestuia, un bărbat surdo-mut a ajuns la spital gâtul tăiat şi leziuni înjunghiate la nivelul mâinilor - semn că a încercat să se apere de agresor. Cel din urmă a fugit după comiterea faptei şi a fost prins abia luni, 2 noiembrie când a fost reţinut de autorităţi.

I-a tăiat gâtul cu un cuţit

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus la data de 2 noiembrie luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 de ore faţă de un inculpat cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor calificat.

În cursul zilei de astăzi, 3 noiembrie, acesta urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul tribunalului Vâlcea cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se specifică în comunicatul procurorilor. 

Potrivit aceleiaşi surse, din probatoriul administrat în cauză până acum reiese că: „În data de 20 octombrie, în jurul orei 20:10, inculpatul, în timp ce se afla în locuinţa concubinei sale din comuna Oteşani, judeţul Vâlcea, pe fondul unui conflict spontan generat de acesta, a exercitat acte de agresiune fizică asupra fratelui concubinei sale, cunoscut ca fiind surdo-mut, în vârstă de 52 de ani, căruia i-a aplicat lovituri cu un cuţit, provocându-i leziuni traumatice constând în plăgi tăiate latero - cervicale, precum şi o plagă prin tăiere superficială la nivelul feţei dorsale mâna dreaptă, care au necesitat pentru vindecare îngrijiri medicale. Imediat după comiterea faptei, inculpatul a fugit, sustrăgându-se urmăririi penale, acesta fiind identificat de organele de urmărire penală la data de 2 noiembrie”. 

Ancheta s-a derulat de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Vâlcea, iar pentru reţinerea suspectului a fost nevoie de ajutorul Direcţiei Operaţiuni Speciale. Cercetările continuă.

  

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Iniţiativă civică. Pescarii din Vâlcea au repopulat singurul lac din ţară unde se pescuieşte gratis

Tentativă de omor. A intrat peste vecin în casă şi i-a tăiat gâtul cu un brici

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite