Accesul TIR-urilor pe Valea Oltului, interzis la sfârşit de săptămână

0
0
DN 7 / E 81 - Valea Oltului, în judeţul Vâlcea - unul dintre cele mai tranzitate şi mai periculoase drumuri naţionale / europene din România Foto Adevărul
DN 7 / E 81 - Valea Oltului, în judeţul Vâlcea - unul dintre cele mai tranzitate şi mai periculoase drumuri naţionale / europene din România Foto Adevărul

Sâmbătă şi duminică, 23 şi 24 ianuarie, accesul autovehiculelor cu masă totală maximă mai mare de 7,5 tone pe Valea Oltului este restricţionat.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) accesul categoriei de vehicule menţionate: TIR-uri, transporturi agabaritice etc., altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzis pe DN 7 / E 81 pe întregul tronson, de la Piteşti - Argeş, până la Veştem - Sibiu.

DN 7 străbate judeţul Vâlcea pe o distanţă de aproximativ 90 de kilometri, prin zonele Valea Oltului şi Dealul Negru. Este cunoscut drept una dintre cele mai tranzitate artere rutiere din România, dar şi pentru cele mai periculoase, cu un număr ridicat de accidente rutiere, soldate cu decese şi răniţi. 

Măsura vine ca urmare a prevederilor unui ordin comun al Ministerului Transporturilor şi Ministerul Afacerilor Interne, nr. 1249 - 132/2018, privind circulaţia pe perioada sărbătorilor legale, având în vedere că duminică, 24 ianuarie, se sărbătoreşte Ziua Unirii Principatelor Române, iar sâmbătă este ziua premergătoare acesteia.

Potrivit comunicatului, restricţia privind traficul rutier intră în vigoare de sâmbătă 23 ianuarie, în intervalul orar 16:00 – 22:00 şi este valabilă până duminică între orele 06:00 – 22:00, de la intersecţia DN 7 cu DN 7C Piteşti pe tot traseul până la Râmnicu Vâlcea şi  de aici până la Veştem - Sibiu, la intersecţia DN 7 cu DN 1.

Practic, pe timpul zilei, TIR-urile nu au voie să tranziteze zonele menţionate anterior.

Vă mai recomandăm şi:

O femeie a încercat să scoată 18.000 de lei din contul altei persoane cu un buletin fals. Ce amănunte au dat-o de gol

Autobuzele unice în România unde blatiştii şi hoţii sunt depistaţi imediat FOTO VIDEO

Mai multe - Râmnicu Vâlcea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite