VIDEO Promoţie la Castel. 30 de lei, preţul biletului dublu pentru vizitarea Peleşului şi a Pelişorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Peleş, fosta reşedinţă de vară a lui Caro I. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti
Castelul Peleş, fosta reşedinţă de vară a lui Caro I. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

„Biletul dublu“, în valoare de 30 de lei, permite vizitarea parterului de la Peleş şi a întregului Pelişor, într-o călătorie fascinantă, de două ore, prin încăperile locuite odinioară, de cuplurile regale ale României

De la 1 aprilie şi până în septembrie, vizitatorii adulţi, care nu beneficiază în mod normal de reduceri, au parte de o promoţie inedită cu „biletul dublu“, în valoare de 30 de lei. În mod normal, vizitarea încăperilor de la parterul Peleşului, aşa-numita expoziţie de bază, costă 20 de lei, similar cu vizitarea Pelişorului. Biletul dublu asigură, astfel, o reducere de 10 lei.

Pensionarii, studenţii şi elevii beneficiază în continuare de reducerile obişnuite, adică bilete de 5 sau 10 lei. Biletul dublu nu se aplică şi în cazul turului opţional I (parter + etajul I), în valoare de 50 de lei, sau al turului opţional II (parter, etajul I şi etajul II), care costă 70 de lei.

Ultima intrare a grupurilor în cazul biletului dublu este ora 16.15.

Castelul Peleş, reşedinţa de vară a primului cuplu regal al României, regele Carol I (1866-1914) şi regina Elisabeta, a fost construit între 1873 şi 1914, la dorinţa suveranului, după planurile arhitecţilor Johannes Schultz şi Karel Liman. Edificiul a fost decorat de celebrii creatori, J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz şi Bernhard Ludwig din Viena.

Castelul Peleş este considerat cel mai important ansamblu arhitectonic de tip istorist din România, având caracter de unicat şi  prin valoarea sa istorică şi artistică, rămâne unul dintre cele mai importante şi frumoase monumente din Europa.

Castelul Pelişor a fost construit între anii 1899-1902, din dorinţa regelui Carol I, ca reşedinţă a principilor moştenitori, Ferdinand şi Maria, de către arhitectul ceh Karel Liman (1855-1929).

Inaugurat un an mai târziu, la 24 mai1903, castelul păstrează amintirea pregnantă a celei care avea să devină regina tuturor românilor, regina Maria, a regelui Ferdinand “întregitorul de neam” şi a copiilor acestora.

Mai jos, câteva scurt metraje de pe site-ul Castelului Peleş care să vă facă poftă să (re)vizitaţi reşedintele regale

Pe aceeaşi temă

FOTO 110 ani de la inaugurarea Castelului Pelişor, darul făcut de Carol I lui Ferdinand şi Reginei Maria

FOTO Imagini inedite cu Sergiu Nicolaescu pe platourile de filmare de la Peleş pentru „Carol I“

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite