VIDEO Momentul în care un schior este surprins de avalanşă, filmat de către salvamontişti din gondolă. Turistul schia în afara pârtiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
avalansa bucegi

Un schior care cobora de la cota 2000 din Sinaia a fost surprins de avalanşă. Bărbatul schia în afara pistei, pe un strat de zăpadă instabil. Momemtul a fost surprins şi filmat de către salvamontiştii aflaţi în gondolă.

Acesta a scapat însă cu viaţă. Salvamontiştii atrag atenţia că pe creste riscul de avalanşă este foarte ridicat şi avertizeasă turiştii să nu se abată de la pârtiile marcate.

Turistul surprins de avalanşă duminică dimineaţă a riscat enorm, spun salvamontiştii.  Bărbatul a coborât pe schiuri de la Cota 2000 spre cota 1400 din Sinaia, dar nu pe pârtia amenajată, ci pe o pantă abruptă unde stratul de zăpadă este gros de peste un metru şi jumătate şi foarte instabil.

Şi la Sinaia în ultimele zile ploaia îngheţată a produs neplăceri. Zăpada are un strat de gheaţă la suprafaţă, dar în profunzime este instabilă. La o simplă mişcare oricând se poate produce o tragedie.

Schiorul a coborât cu viteză şi s-a abătut aproximativ 500 de metri faţă de pârtia special amenajată. Când a ajuns la mijlocul traseului, zăpada a început să o ia la vale. Bărbatul a avut noroc pentru că a fost surprins de avalanşă chiar în dreptul unor brazi. A scăpat cu viaţă, dar şi-a pierdut schiurile.

Momentul când s-a produs avalanşa a fost suprins chiar de către salvamontiştii care se aflau în gondolă. Aceşia au dat alarma la bază, iar o altă echipă de salvatori montani a plecat în ajutorul schiorului.

Salvamontiştii atrag atenţia turiştilor amatori de senzaţii tară că pericolul este foarte mare pentru ei dacă nu folosesc pârtiile special amenajate unde zăpada a fost bătătorită cu utilaje tocmai pentru a se evita astfel de accidente.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite